Tokyo Motor Show 2015: Νέο Datsun GO-Cross

Tokyo Motor Show 2015: Νέο Datsun GO-Cross

Η Datsun αποκάλυψε το πρωτότυπο GO-Cross στο Tokyo Motor Show 2015, για το οποίο όμως δεν προβλέπεται η εμπορική του συνέχεια.

Το νέο Datsun GO-Cross περιγράφεται από την ιαπωνική εταιρεία ως το «όραμα της φίρμας για μια πιθανή διεύρυνση της οικογένειας GO/GO+ στις αγορές με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης».

Είναι δε μια σπουδή που υιοθετεί τη σιλουέτα ενός κόμπακτ crossover, με το χαρακτηριστικό εμπρός τελείωμα των Datsun, με την εξάγωνη μάσκα και τα οπισθοκλινή φανάρια LED. Το σκληροτράχηλο ντιζάιν πλαισιώνεται από πλαστικά προστατευτικά στο αμάξωμα, μεγάλα στρογγυλά φανάρια ομίχλης  και ευμεγέθη πίσω διαχύτη.

Βασισμένο στο Datsun GO+, το GO-Cross αποτελεί μόνο μια σχεδιαστική άσκηση, με τους Ιάπωνες να μην έχουν καταλήξει ακόμη αν αυτή συνιστά μια δυνητική βάση για ένα αυτοκίνητο παραγωγής. Και βέβαια, κατά την πάγια ιαπωνική μυστικοπάθεια, αλλά και τη φύση του πρωτοτύπου, η Nissan δεν έδωσε στη δημοσιότητα καμία λεπτομέρεια. Αρκέστηκε μόνο να δηλώσει κοινότοπα ότι «το πρωτότυπο αυτό διερευνά τη δυναμικότητα της αγοράς για ένα crossover που διαπνέεται από ένα πνεύμα και μια αίσθηση περιπέτειας» και αυτό «είναι ένα αυτοκίνητο που υποστηρίζει πλήρως την καθημερινότητα, παραμένοντας ετοιμοπόλεμο για τη διασκέδαση του σαββατοκύριακου ή των διακοπών».



Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Vincent Cobee, επικεφαλής της Datsun για όλο τον κόσμο, επανεπιβεβαίωσε ότι η εταιρεία θα λανσάρει ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο στις αρχές του 2016 που θα βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα CMF-A της Συμμαχίας Renault-Nissan. «H εταιρεία», δήλωσε ο Cobee, «μελετά τις πιθανότητες για περαιτέρω επιχειρηματική διεύρυνση σε άλλες αγορές με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης, σε όλον τον κόσμο».

[Πηγή Datsun μέσω IAB]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube