Tokyo Motor Show 2015: Mitsubishi eX concept

Tokyo Motor Show 2015: Mitsubishi eX concept

Με το Mitsubishi eX concept, ένα μικρό ηλεκτροκίνητο SUV, η εταιρεία δείχνει την τεχνολογία για τα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα οχήματά της.

Το eX είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό κόμπακτ SUV, το οποίο τοποθετείται στη γκάμα της Mitsubishi κάτω από το ASX. Σύμφωνα με την εταιρεία, το όνομα είναι μια συντομογραφία του electric X. Το γράμμα Χ είναι συνδεδεμένο με τα crossover της μάρκας.

Όσον αφορά στο σύστημα κίνησης, η Mitsubishi λέει ότι το eX θα είναι τετρακίνητο. Και ότι φέρει επαναστατικές μπαταρίες εντελώς νέας τεχνολογίας που επιτρέπουν αυτονομία ως και 380 km με μία φόρτιση.



Η Mitsubishi υποστηρίζει επίσης ότι το eX δείχνει όχι μόνο την τεχνολογική αλλά και την σχεδιαστική της φιλοσοφία για το άμεσο μέλλον. Είναι η υλοποίηση μιας σχεδιαστικής πρότασης που συνδυάζει στοιχεία ενός shooting brake με αυτά ενός κόμπακτ SUV. Ενσωματώνει επίσης μια νέα εφαρμογή της τεχνολογίας Dynamic Shield για την σχεδίαση του εμπρός μέρους.

Η Mitsubishi μας είχε έτσι κι αλλιώς αποκαλύψει τα σχέδιά της να μεγαλώσει την γκάμα των SUV της, σκοπεύοντας ως το 2020 να έχει πέντε τέτοια μοντέλα. Το ASX και το Outlander θα μεγαλώσουν, ώστε να δημιουργηθεί ο χώρος για νέα αυτοκίνητα, κάτω από το ASX, όπου λογικά τοποθετείται το eX. Αλλά και ανάμεσα στο ASX και στο Outlander. Μάλλον δεν ενδιαφέρει την αγορά μας, αλλά θα υπάρξουν και μεγαλύτερα SUV.


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube