Στο Λος Άντζελες η παρουσίαση της Mercedes AMG GT R Pro

Στο Λος Άντζελες η παρουσίαση της Mercedes AMG GT R Pro

Θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό με φουλ αγωνιστικές προδιαγραφές.

Η Mercedes AMG GT R φορά τον V8 των 3.982 cc με τα δύο τούρμπο και αποδίδει 585 PS/6.250 rpm, έχει κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, κίνηση στους πίσω τροχούς και θέλει μόλις 3,6’’ για το 0-100 km/h, με την τελική της ταχύτητα να ξεπερνά τα 320  km/h.

Φαίνεται όμως πως για τη Mercedes, ή τουλάχιστον για κάποιους από τους πελάτες της, όλα αυτά να μην είναι αρκετά, οπότε η εταιρεία αποφάσισε να φτιάξει μια ακόμη πιο εξειδικευμένη έκδοση του αυτοκινήτου, την AMG GT R Pro, που θα παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες.
Το αυτοκίνητο θα βασίζεται πάνω στην AMG GT R, αλλά θα έχει κάποιες σημαντικές αλλαγές που θα τονίζουν ακόμη περισσότερο τα αγωνιστικά του γονίδια, ενσωματώνοντας στοιχεία από την εμπειρία που έχει αποκτηθεί μέσα από τις AMG GT3 και AMG GT4.

Εξυπακούεται πως η AMG GT R Pro θα βγει σε άκρως περιορισμένη παραγωγή και θα απευθύνεται σε λίγους και τυχερούς, οι οποίοι θα θέλουν να την βάλουν και στις πίστες.

Στις αλλαγές που διαρρέεται πως θα υπάρχουν είναι η αύξηση της ισχύος του κινητήρα που θα περνά τους 600 ίππους, όπως και η χρήση υλικών που θα μειώσουν το βάρος, κάτι που εξασφαλίζει σαφώς καλύτερες επιδόσεις από τις ήδη εκρηκτικές της «πολιτισμένης» έκδοσης.
Επεμβάσεις θα υπάρχουν και στην ανάρτηση αλλά και στο σύστημα πέδησης με υιοθέτηση πιο προχωρημένων αγωνιστικών προδιαγραφών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube