SEMA Show 2015: Νέα 8πίστονη δαγκάνα από την Brembo [video]

SEMA Show 2015: Νέα 8πίστονη δαγκάνα από την Brembo [video]

Η Brembo παρουσιάζει νέα 8πίστονη δαγκάνα με τέσσερα τακάκια για SUV και σενταν υψηλών επιδόσεων.

Στο SEMA Show 2015 που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Las Vegas η Brembo παρουσίασε μια νέα 8πίστονη δαγκάνα με κωδικό Β-Μ8, η οποία βραβεύτηκε σε διαγωνισμό που γίνεται στο περιθώριο της έκθεσης ως το Προϊόν της Χρονιάς.

Η B-M8 που η Brembo επέλεξε να δείξει στο SEMA Show είναι οκταπίστονη μονομπλόκ δαγκάνα με τέσσερα τακάκια, κατάλληλη για δίσκους διαμέτρου ως 420 mm και πάχους 40 mm. Προορίζεται για χρήση αποκλειστικά σε εμπρός φρένα μεγάλων SUV και σεντάν υψηλών επιδόσεων. Είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχει φτιάξει ποτέ η εταιρία, διαστάσεων 40 x 14 x 18 cm. Για την δημιουργία της χρειάστηκαν περισσότερες από 1000 ώρες σχεδιασμού και δοκιμών στο εργαστήριο και στον δρόμο. Η Β-Μ8 αντέχει σε ροπή μέχρι και 580 kgm.

Για την δημιουργία της B-M8 η εταιρεία έχει αναπτύξει νέα τεχνολογία χύτευσης 4D. Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται για την κατασκευή φρένων που προορίζονται για την αυτοκινητοβιομηχανία. Στο μέλλον η τεχνολογία αυτή θα επιτρέψει να δημιουργήσει μια σειρά από πρωτοποριακά προϊόντα. Η συγκεκριμένη διαδικασία χύτευσης του υγροποιημένου κράματος μετάλλου μέσα από ένα μόνο εσωτερικό σωλήνα είναι η πλέον ασφαλής και αυτή που αφήνει περισσότερες ελευθερίες στους σχεδιαστές, σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους.

Ταυτόχρονα, στο SEMA Show η Brembo παρουσίασε την Β-Μ4, μια τετραπίστονη δαγκάνα κατάλληλη για δίσκους 380 x 30 mm και για χρήση στα πίσω φρένα, σε συνδυασμό με τις Β-Μ8 εμπρός.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube