node/15988

LA Auto Show: Νέο Infiniti QX30 [video]

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου crossover Infiniti QX30 έγιναν χτες στο πλαίσιο του Los Angeles Auto Show.

Η Infiniti συνεχίζει να εισβάλει σε κατηγορίες στις οποίες μέχρι σήμερα δεν είχε παρουσία. Μετά το premium μικρομεσαίο Q30, τώρα λάνσαρε και το αντίστοιχο crossover, το QX30.

Όπως το Infiniti Q30 μοιράζεται πολλά στοιχεία και τα μηχανικά του μέρη με τη Mercedes-Benz A-Class, έτσι και το νέο QX30 είναι το αδερφάκι της GLA-Class. Πιστό στο στιλ του πρωτότυπου QX30 Concept, έχει την ίδια ρευστή σχεδίαση με τα έντονα νεύρα στο πλάι. Στο εσωτερικό με το ασύμμετρο ταμπλό είναι εμφανής η σχέση με το Q30. Σύμφωνα με την Infiniti, και αυτό το μοντέλο της απευθύνεται στους αγοραστές που ψάχνουν το αυτοκίνητο με το πιο ξεχωριστό ντιζάιν στην κατηγορία.

Ο περιπετειώδης χαρακτήρας του Infiniti QX30 υποδηλώνεται από τα πλαστικά προστατευτικά που διατρέχουν το κάτω μέρος του αμαξώματος. Το πόσο απέχει το πάτωμά του από το έδαφος δεν έχει ανακοινωθεί, όμως το συνολικό ύψος φτάνει το 1,53 m, με τις στάνταρ μπάρες οροφής. Η Infiniti αναφέρει ότι εφοδιάζεται με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, ένα έξυπνο σύστημα τετρακίνησης που στέλνει στους πίσω τροχούς έως και το 50% της ροπής και ένα 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Δηλαδή πρόκειται για το σύστημα μετάδοσης των τετρακίνητων GLA 4MATIC. Και, παρότι δε γίνεται καμία αναφορά επ’ αυτού, θεωρούμε απίθανο να μη διατεθεί και το QX30 σε προσθιοκίνητες εκδόσεις με χειροκίνητο κιβώτιο.

Το QX30 θα εξοπλίζεται με την τελευταία λέξη των συστημάτων άνεσης και ενεργητικής ασφάλειας της φίρμας. Θα διαθέτει Around View Monitor με ανιχνευτή κινούμενων αντικειμένων, Intelligent Parking Assist και το νέο σύστημα infotainment InTouch με οθόνη αφής 7’’ που λανσαρίστηκε στο Infiniti Q50. Θα κατασκευάζεται στο Ην. Βασίλειο, παράλληλα με το hatchback Q30, και τα πρώτα αυτοκίνητα θα κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι του 2016.

[Πηγή Infiniti]

TAGS
node/39356

Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης: Ακυρώθηκε και για το 2021

Ο κορονοϊός και τα οικονομικά προβλήματα οδήγησαν τους διοργανωτές σε αυτήν την απόφαση.

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης: Ακυρώθηκε και για το 2021

Οι διοργανωτές του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης ανακοίνωσαν επίσημα ότι ακυρώνεται και η διοργάνωση του 2021 που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί από 1 έως 14 Μαρτίου του 2021.

Οι διοργανωτές οδηγήθηκαν σε αυτήν την απόφαση μετά από έρευνα ανάμεσα στους εκθέτες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους, δεν έδειχναν διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στην Εκθεση. Καθώς ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει πληγεί από τον κορονοϊό, η συμμετοχή στις Εκθέσεις φαίνεται να μην είναι από τις πρώτες προτεραιότητες των κατασκευαστών. Επιπλέον με την πανδημία να μην έχει εκλείψει, φαίνεται ότι οι 600.000 περίπου επισκέπτες και οι 10.000 εκθέτες και δημοσιογράφοι που προσελκύει η Εκθεση, δεν είναι και ό,τι καλύτερο από πλευράς υγειονομικής.  

Να θυμίσουμε πως οι διοργανωτές είχαν ανακοινώσει ότι η ακύρωση της διοργάνωσης του 2020 είχε προκαλέσει ζημιά της τάξης των 11 εκατ. ελβετικών φράγκων. Το καντόνι της Γενεύης είχε προθυμοποιηθεί να δανείσει τους διοργανωτές με 16,8 εκατ. ελβετικά φράγκα, αλλά οι όροι του δανεισμού κρίθηκαν από τους δανειζόμενους ασύμφοροι και δεν προχώρησαν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας. Τώρα, δημοσιεύματα θέλουν τους διοργανωτές να προσπαθούν να πωλήσουν την εκδήλωση στην Palexpo SA, την εταιρεία που κατέχει και διαχειρίζεται τις κτιριακές εγκαταστάσεις που φιλοξενούν την έκθεση. 

node/39094

Κινδυνεύει με ματαίωση και για το 2021 το Σαλόνι της Γενεύης

Οι διοργανωτές απέρριψαν τους όρους οικονομικής ενίσχυσης από το Καντόνι της Γενεύης. 

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Κινδυνεύει με ματαίωση και για το 2021 το Σαλόνι της Γενεύης

Η πανδημία του κορονοϊού ματαίωσε το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και πολλές άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις. 
Σαν αποτέλεσμα οι διοργανωτές υπάστησαν μεγάλη οικονομική ζημιά και όπως οι ίδιοι δηλώνουν επισήμως, βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, καθώς η ζημιά εκτιμάται στα $ 11,3 εκατ. 

Ο OICA (Organisation Internationale des Constructeurs d'Automobiles) πρότεινε να λάβουν οι διοργανωτές οικονομική στήριξη από το Καντόνι της Γενεύης, το οποίο έσπευσε να εγκρίνει ένα ποσό επιχορήγησης της τάξης των $17,3 εκατ. 
Όμως, οι διοργανωτές της Εκθεσης έσπευσαν να απορρίψουν την επιχορήγηση καθώς οι όροι που θέτει το Καντόνι είναι αντίθετοι με το κατασταστικό τους. Ο βασικότερος όρος της δανειακής αυτής σύμβασης είναι ότι το Σαλόνι της Γενεύης έπρεπε οπωσδήποτε να πραγματοποιηθεί το 2021, κάτι για το οποίο οι διοργανωτές δεν μπορούν να εγγυηθούν, καθώς το θέμα είναι αν θα υπάρχουν εκθέτες πρόθυμοι να συμματάσχουν. 
Οι τελευταίοι προσανατολίζονται σε μια Έκθεση που θα γίνει στη Γενεύη το 2022, καθώς ακυρώθηκε και το Σαλόνι της Νέας Υόρκης που αρχικά είχε μετατεθεί για τον Αύγουστο. 

Στο μεταξύ, φαίνεται ότη η πανδημία δημιούργησε κάποια νέα δεδομένα: Οι online παρουσιάσεις νέων μοντέλων φαίνεται να δουλεύουν πολύ καλά και κυρίως να εξοικονομούν μπόλικο χρήμα στα ταμεία των ήδη χειμαζόμενων από την πανδημία κατασκευαστών. Το ερώτημα είναι αν φτάσαμε στο τέλος των Εκθέσεων ή αν έχουμε να κάνουμε με μια προσωρινή κατάσταση.