Έκθεση Φρανκφούρτης: Infiniti Q30 [video]

Έκθεση Φρανκφούρτης: Infiniti Q30 [video]

Το μοντέλο που εισάγει την Infiniti στην premium πλευρά της μικρομεσαίας κατηγορίας ονομάζεται Q30 και βασίζεται στη Mercedes-Benz A-Class.

Η Infiniti, το πολυτελές παρακλάδι της Nissan που μας ήρθε από τις ΗΠΑ, δεν έχει καταφέρει να εδραιωθεί αντίστοιχα και στην από δω μεριά του Ατλαντικού. Το πολυαναμενόμενο νέο μικρομεσαίο Q30 ίσως καταφέρει να το αλλάξει αυτό.

Το 2013 στην Έκθεση Φρανκφούρτης η Infiniti είχε κάνει σαφείς τις προθέσεις της παρουσιάζοντας το πρωτότυπο Q30, και σήμερα βλέπουμε στον ίδιο χώρο το μοντέλο παραγωγής. Η ρευστή σχεδίαση του Q30 θυμίζει τόσο τα μεγαλύτερα crossover της Infiniti, όσο και το Mazda3 αλλά και την Mercedes-Benz A-Class. Με την τελευταία άλλωστε μοιράζονται και την ίδια πλατφόρμα με κωδικό MFA. Το Q30 θα είναι μάλιστα το πρώτο μοντέλο της φίρμας που θα κατασκευάζεται σε ευρωπαϊκό έδαφος, και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland του Ην. Βασιλείου.

Το Infiniti Q30 έχει μήκος 4,43 m, οπότε είναι 13 πόντους μακρύτερο από την A-Class, ενώ έχει ακριβώς το ίδιο μεταξόνιο με εκείνη (2,7 m). Παρότι έχει σχετικά αυξημένο ύψος από το έδαφος και μεγάλα κενά στους θόλους, αντίστοιχα με της GLA-Class, σύμφωνα με την Infiniti δεν πρόκειται για crossover. Το Q30, λένε, «ξεπερνά τα όρια που θέτουν οι υπάρχουσες κατηγορίες και είναι έτοιμο να πάει παντού, ενώ νιώθει άνετα και μέσα στην πόλη». Αυτό ακριβώς κάνουν και τα μικρομεσαία crossover, αν θέλετε τη γνώμη μας…

Η Infiniti προσφέρει πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης του Q30 σύμφωνα με το γούστο του αγοραστή, και το διαθέτει σε εκδόσεις Premium και Sport που επηρεάζουν αρκετά την εμφάνιση. Παρά το σπορ παρουσιαστικό του, το Q30 προσφέρει άνετους χώρους για πέντε επιβάτες και 368 lt για τις αποσκευές. Το ξεχωριστό ντιζάιν βρίσκει εφαρμογή και στο εσωτερικό, στις δυναμικές γραμμές του ασύμμετρου ταμπλό. Φυσικά και εδώ υπάρχει δυνατότητα καθορισμού την εμφάνισης με πολυτελή υλικά σε διάφορα χρώματα, ενώ ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην ηχομόνωση.

Οι κινητήρες που εφοδιάζουν το Q30 έχουν μεταφερθεί αυτούσιοι από τις A-Class, CLA-Class και GLA-Class. Έτσι στη βάση της γκάμας συναντάμε κινητήρες βενζίνης 1.6 τούρμπο με απόδοση 122 και 156 PS, των CLA180 και CLΑ200, αλλά και τον 1.5 ντίζελ των 109 PS της Α180 d, με τον οποίο εκπέμπονται 103 g CO2/km. Όλες οι εκδόσεις προσφέρονται με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο, με το 7άρι διπλού συμπλέκτη στον προαιρετικό εξοπλισμό. Φτάνοντας στην κορυφή της γκάμας βρίσκουμε έναν 2λιτρο τούρμπο βενζίνης με 211 PS και τον τουρμποντίζελ 2.1 των 170 PS, ο οποίος μάλιστα συνδυάζεται μόνο με τετρακίνηση.

Οι πωλήσεις του Infiniti Q30 θα ξεκινήσουν μέσα στο 2015, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται τον Ιανουάριο του 2016. Η εταιρία ελπίζει ότι το νέο μοντέλο θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις της, που ήδη το πρώτο οκτάμηνο του ’15 έχουν σημειώσει αύξηση 14% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

[Πηγή: Infiniti]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube