L.A. Auto Show 2018: Jeep και Hyundai σέρνουν το χορό

L.A. Auto Show 2018: Jeep και Hyundai σέρνουν το χορό

Ενώ το Detroit αγωνιά όλο και περισσότερο να προσκαλέσει τα μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας, το Auto Show του Los Angeles που ξεκινά αυτή την εβδομάδα (30/11) είναι φουλ στις πρεμιέρες –παγκόσμιες, εγχώριες, ευρωπαϊκές και ασιατικές.

Στο LA, ό,τι και να αναζητήσετε θα το βρείτε. Από στάνταρ μοντέλα, crossover και πρωτότυπα από όλες τις γερμανικές μάρκες πολυτελείας, μέχρι πολυαναμενόμενα pick-up από το Detroit, νέα μοντέλα από τη Hyundai και την Kia και ανανεώσεις υφιστάμενων μοντέλων από την Toyota, τη Mazda και τη Nissan. Σε αυτά, προσθέστε μπόλικα EV από τη Volkswagen και τη Subaru και ένα ζευγάρι ηλεκτροκίνητα off-roader επεκτεινόμενης αυτονομίας από τη δεκαετή πλέον startup Rivian. Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά για το τι θα δούμε στο LA Auto Show 2018.

Audi Το Ingolstadt θα παρουσιάσει το πρωτότυπο e-tron GT, ένα παράγωγο μοντέλο υψηλής απόδοσης του επερχόμενου ηλεκτρικού crossover, του e-tron, που επαναφορτίζεται ταχύτατα.

Bentley Ύστερα από την ανασχεδιασμένη Continental GT τρίτης γενιάς, η βρετανική φίρμα σχεδιάζει να επιδείξει την κάμπριο εκδοχή της. Το αυτοκίνητο θα υποστηρίζεται πλέον από την πλατφόρμα MSB της Volkswagen, την ίδια με της Porsche Panamera.

BMW Ο στόλος με τις πρεμιέρες που έρχεται στο Los Angeles περιλαμβάνει ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο με μπαταρίες, το crossover X7 με τρεις σειρές καθισμάτων σειρών, την 8 Series σε κουπέ και κάμπριο και μια έκδοση επιδόσεων της 3 Series.

Honda Passport
Honda Passport 2019


Honda To όνομα Passport επιστρέφει ως crossover, τοποθετούμενο στην γκάμα μεταξύ των CR-V και Pilot. Αναμένεται να είναι περίπου 15 πόντους κοντύτερο από το Pilot και θα ανταγωνιστεί στην αγορά τα Ford Edge, Hyundai Santa Fe και Nissan Murano, στην κατηγορία των αμερικανικών μεσαίων crossover.

Hyundai HDC-2 Grandmaster
Το πρωτότυπο Hyundai HDC-2 Grandmaster που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2018 προανήγγειλε το Hyundai Palisade 2019.


Hyundai Το Palisade, η απάντηση της φίρμας στο Ford Explorer, το Toyota Highlander και το Chevrolet Traverse, θα κάνει ντεμπούτο πριν από την άφιξή του στους αντιπροσώπους το επόμενο καλοκαίρι. Θα είναι το μεγαλύτερο crossover της Hyundai από τότε που το Veracruz καταργήθηκε το 2013, τοποθετούμενο πάνω από το «μεσαίο» Santa Fe και ενδεχομένως αντικαθιστώντας το Santa Fe XL με τις τρεις σειρές καθισμάτων τριών σειρών, αλλά όχι πριν αποσυρθεί το MY2019. Οι ιθύνοντες της Hyundai λένε ότι το όνομα κάνει αναφορά στο γραφικό και πλούσιο προάστειο Pacific Palisades, κοντά στο Los Angeles.

Jeep Gladiator
Jeep Gladiator


Jeep Ύστερα από μακρά αναμονή, η Jeep θα παρουσιάσει το pick-up με βάση το Wrangler, το Jeep Gladiator. Αυτό το lifestyle φορτηγάκι με τη κοντή καρότσα έχει μπει ήδη σε προ-παραγωγή σε μια ανακατασκευασμένη γραμμή συναρμολόγησης στο Toledo, στο Ohio, και αναμένεται να λανσαριστεί εμπορικά στις ΗΠΑ μέχρι τον Απρίλιο του 2019. Θα διαθέτει πολλά από τα στοιχεία off-road του JL Series Wrangler που ντεμπουτάρισε πριν από ένα χρόνο, αλλά θα πατά πάνω σε ένα επιμηκυμένο πλαίσιο.

Kia Η τρίτη γενιά του Soul θα διατηρήσει το funky σχήμα του, κρίνοντας από τις φωτογραφίες-teaser, αλλά με κάποιες φρέσκες οπτικές πινελιές, όπως μια «πλωτή» οροφή και πίσω κολόνες υπό μεγαλύτερη γωνία. Η Kia θα έχει στο σταντ της άλλο ένα μυστηριώδες μοντέλο για το οποίο δεν έχουμε ακόμη πληροφορίες.

​​​​​​​Lincoln Aviator 2019
Lincoln Aviator 2019


Lincoln Το Aviator, του οποίου την προεπισκόπηση σε πρωτότυπο είδαμε στο New York Auto Show νωρίτερα εφέτος, θα εμφανιστεί σε μορφή παραγωγής χωρίς δραστικές αλλαγές, πριν από το εμπορικό ντεμπούτο του το β’ 6μηνο του 2019. Αδερφό μοντέλο με το Ford Explorer, το Aviator θα διατεθεί τόσο σε βενζινοκίνητες όσο και σε επαναφορτιζόμενες υβριδικές παραλλαγές. Η Lincoln απέφυγε μέχρι στιγμής να αναφερθεί στις τεχνικές προδιαγραφές της μπαταρίας ή τα στοιχεία της απόδοσης του αυτοκινήτου.

Mazda Η επόμενη γενιά του Mazda3 εγκαινιάζει μια νέα εποχή στις πλατφόρμες μοντέλων με προσανατολισμό στις επιδόσεις και στα καινοτόμα συστήματα κίνησης, όλα περιβεβλημένα με μια νέα αισθητική γλώσσα σχεδιασμού. Στο LA αναμένονται τόσο η εκδοχή της μπερλίνας όσο και αυτή του χάτσμπακ. Η ανασχεδιασμένη αρχιτεκτονική υπόσχεται, σύμφωνα με τη Mazda, να ζυγίζει λιγότερο, να κοστίζει λιγότερο και θα προσφέρει πιο ήσυχη κύλιση, αλλά με κοφτερό κράτημα. Το Mazda3 θα έχει επίσης στην γκάμα του ένα νέο κινητήρα που ονομάζεται Skyactiv-X και που, όπως λένε οι Ιάπωνες, συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά των κινητήρων ντίζελ και βενζίνης για πιο «πράσινη» ισχύ.

Mercedes-Benz Ένα ζευγάρι των μοντέλων AMG GT θα λανσαριστεί στην αμερικανική κορυφαία πολυτελή αγορά. Επιπλέον, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα παρουσιάσει τη νέα μπερλίνα της A-Class και το crossover GLE.

MINI Υποτονική παρουσία, με το John Cooper Works Knights Edition να κάνει το βορειοαμερικανικό ντεμπούτο του στο Los Angeles, δίπλα σε πολλά ακόμη μοντέλα ειδικών εκδόσεων.

Nissan Maxima Nismo 2019
Nissan Maxima Nismo 2019


Nissan Εκτός από την παρουσίαση ενός φρεσκαρισμένου Maxima για το 2019, η Nissan υπόσχεται ένα νέο μοντέλο. Η εταιρεία τηρεί σιγή ιχθύος σχετικά με το περί τίνος πρόκειται, αλλά υπαινισσόταν όλο το χρόνο ότι ένα Leaf επεκτεινόμενης αυτονομίας θα εμφανιζόταν στο τέλος του 2018. Αυτή η κορυφαία έκδοση του ηλεκτρικού Nissan πιθανότατα θα προσφέρει 350 km αυτονομία, σε σύγκριση με τα 240 km του υφιστάμενου μοντέλου. 

Όσον αφορά την ανανέωση του μέσου κύκλου ζωής του Maxima, η Nissan επικεντρώθηκε στην αναβαθμισμένη τεχνολογία ασφάλειας, καθώς ενσωμάτωσε το Nissan Safety Shield 360 σε διάφορα μοντέλα. Το πακέτο περιλαμβάνει αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών, προειδοποίηση τυφλού σημείου, προειδοποίηση αναχώρησης από τη λωρίδα και προειδοποίηση κάθετης κυκλοφορίας με αυτόματο φρενάρισμα κάνοντας όπισθεν.

Porsche Το Zuffenhausen αναμένεται να παρουσιάσει την 911 επόμενης γενιάς, με κωδικό 992. Τα στελέχη της Porsche λένε ότι η 992 έχει σχεδιαστεί για να διαθέτει χώρο για μια μπαταρία υψηλής τάσης, αλλά το μοντέλο θα αργήσει ακόμα μερικά χρόνια να λανσαριστεί ως plug-in hybrid.

Rivian Η startup για EV που εξαγόρασε το εργοστάσιο της Mitsubishi στο Illinois θα παρουσιάσει τα πρώτα μοντέλα της, ένα ηλεκτρικό SUV μεγάλης εμβέλειας και ένα σκληροτράχηλο pick-up για τους λάτρεις του off-roading και της περιπέτειας. Οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το 2020.

Subaru Crosstrek Hybrid 2019
Subaru Crosstrek Hybrid 2019


Subaru Το πρώτο επαναφορτιζόμενο υβριδικό μοντέλο της φίρμας, το Crosstrek Hybrid 2019, θα βρίσκεται στο LA. Και αποτελεί μέρος της στρατηγικής της εταιρείας για την ηλεκτροκίνηση. Συνδυάζει ένα 4κύλινδρο μοτέρ μπόξερ άμεσου ψεκασμού και μια νέα μετάδοση, με ένα υβριδικό σύστημα δανεισμένο από το εταιρικό συνεργάτη της, την Toyota. Θα έχει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 27 km, επίδοση που κατεβάζει τη μέση κατανάλωσή του στα 2,6 lt/100 km. Όσον αφορά την αισθητική του, θα έχει τις απαραίτητες σχεδιαστικές τροποποιήσεις που θα το ξεχωρίζουν από το βενζινοκίνητο αδέρφι του. Η Subaru αναφέρει ότι το Crosstrek Hybrid θα φθάσει αμερικανικές εκθέσεις μέχρι το τέλος του έτους.

Toyota Η μπερλίνα της 12ης γενιάς της Corolla παρουσιάστηκε ήδη στη Βόρεια Καλιφόρνια δύο εβδομάδες πριν από το LA Auto Show 2018, και λίγους μήνες ύστερα από τη χάτσμπακ. Στο σταντ της, η Toyota θα παρουσιάσει επίσης την πρώτη υβριδική έκδοση της Corolla, το ανανεωμένο Prius και εκδόσεις επιδόσεων των Camry και Avalon από το TRD, το αγωνιστικό τμήμα της εταιρείας.

Volkswagen Η παρέλαση της φίρμας συνεχίζεται με το πρωτότυπο I.D. Buzz Cargo, ένα εμπορικό βαν που μοιράζεται τόσο την ηλεκτρική αρχιτεκτονική MEB όσο και το στιλ του I.D. Buzz. Η VW θα παρουσιάσει επίσης το Beetle Final Edition ως επιμύθιο του εμβληματικού αυτού μοντέλου και ένα ηλεκτρικό ποδήλατο μπαταρίας, το Cargo e-bike.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube