Η SEAT θα παρουσιάσει τη Γενεύη τη δική της «ηλεκτρική πρόταση»

Η SEAT θα παρουσιάσει τη Γενεύη τη δική της «ηλεκτρική πρόταση»

Θα μπει στην παραγωγή το 2020 και θα βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ. 

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης την επόμενη εβδομάδα η SEAT θα παρουσιάσει το δικό της ηλεκτροκίνητο μοντέλο που θα βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ MEB του VW Group, πάνω στην οποία θα βασιστεί και το I.D. Νeo που θα βγει στην αγορά στο τέλος της χρονιάς με τα σήματα της VW. 

Μιλώντας κατά την παρουσίαση του Minimo ο Luca de Meo είπε πως η SEAT είναι η δεύτερη εταιρεία του VW Group που θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα ΜΕΒ και αυτό δείχνει την πρόοδο που έχει κάνει η εταιρεία και τη σημασία που δίνει η ηγεσία του Group στο ρόλο της SEAT διεθνώς.
Τα τελευταία πέντε ή έξι χρόνια - είπε ο de Meo - δείξαμε ότι, έχοντας τα σωστά υλικά «μαγειρέψαμε» πολύ καλά, όπως δείχνει και η επιτυχία του Leon και αυτό εκτιμήθηκε δεόντως.  

Από την πλευρά του, ο Alejandro Mesonerο, υπεύθυνος σχεδιασμού της SΕΑΤ τόνισε ότι αυτό που θα δούμε την επόμενη εβδομάδα στη Γενεύη, είναι κατά 97% αυτό που θα μπει και στη γραμμή παραγωγής. Με άλλα λόγια το αυτοκίνητο είναι σχεδόν έτοιμο. 
Το SΕΑΤ EV περιγράφεται ότι είναι κάτι ψηλότερο από το I.D.Neo, αλλά χαμηλότερο από το ηλεκτρικό SUV της Skoda, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουμε να κάνουμε με ένα crossover.
το μόνο βέβαιο είναι ότι το αυτοκίνητο θα μπει στην παραγωγή το 2020. Για τα υπόλοιπα, υπομονή μια εβδομάδα... 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube