Η έκθεση της Γενεύης θα πραγματοποιηθεί κανονικά το Φεβρουάριο του 2022

Η έκθεση της Γενεύης θα πραγματοποιηθεί κανονικά το Φεβρουάριο του 2022

Η ημερομηνία που ορίστηκε είναι 19 με 27 Φεβρουαρίου 2022, ενώ η έκθεση θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακά στο Palexpo convention center.

Η είδηση αυτή είναι επιβεβαιωμένη, καθώς εκπρόσωπος της διοργάνωσης προχώρησε επίσημα στις σχετικές δηλώσεις. Έτσι μπαίνει μία άνω τελεία σε όλη την παραφιλολογία που αναπτύσσεται τους τελευταίους μήνες (για να μην πούμε χρόνια) γύρω από το μέλλον της έκθεσης. Και λέμε άνω τελεία καθώς τα τμήματα μάρκετινγκ των κατασκευαστών συνεχίζουν να έλκονται από πιο στοχευμένες -και οικονομικές- μορφές προώθησης των προϊόντων τους, παραγκωνίζοντας σιγά σιγά τις παραδοσιακές διεθνείς εκθέσεις. 

Αναφορικά με τη Γενεύη, αποτελεί -μαζί με το Παρίσι και τη Φρανκφούρτη- μία από τις ιστορικότερες και πλέον σημαντικές εκθέσεις αυτοκινήτου που πραγματοποιούνται στη γηραιά ήπειρο. Για το 2020 αποτέλεσε το πρώτο διεθνές event που ακυρώθηκε λόγω COVID-19 και μάλιστα λίγες μόνο ημέρες πριν τα επίσημα εγκαίνια. 

Η οικονομική αυτή ζημιά, ταυτόχρονα με την ανάπτυξη ψηφιακών μορφών παρουσιάσεων τους τελευταίους μήνες, έφερε ολόκληρη τη διοργάνωση στο χείλος της καταστροφής. Υπήρξε σοβαρό ενδεχόμενο να μην επαναληφθεί αλλά όπως φαίνεται αυτό απομακρύνεται, τουλάχιστον προς στιγμή. 

Αξίζει δε να σημειωθεί πως πριν από μερικές εβδομάδες η GIMS (Geneva International Motor Show) συμφώνησε με το υπουργείο τουρισμού του Κατάρ για το σχεδιασμό και υλοποίηση μίας «μεσανατολικής» έκδοσης της έκθεσης, στη Ντόχα. Η πρωτεύουσα του Κατάρ θα φιλοξενήσει τη δική της έκθεση αυτοκινήτου το φθινόπωρο του 2023. Ίσως αυτό να βοήθησε οικονομικά στη στήριξη της κλασικής Γενεύης…
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube