H Audi γυρίζει την πλάτη στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ

H Audi γυρίζει την πλάτη στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ

Μετά την BMW και τη Mercedes και το Ινγκολστάντ ανακοίνωσε πως δεν θα πάρει μέρος στην έκθεση του 2019.

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ (NAIAS) επί χρόνια ήταν το μείζον γεγονός της αυτοκίνησης στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Φαίνεται όμως ότι τα δεδομένα αλλάζουν και έτσι η Audi ανακοίνωσε πως δεν θα πάρει μέρος στην έκθεση του 2019. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η Audi θα εξακολουθήσει να παίρνει μέρος σε εκθέσεις αλλά αυτό θα το κάνει κατά περίπτωση και όποτε κρίνεται πως αυτό είναι συμφέρον για την εταιρεία σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα λανσαρίσματος νέων μοντέλων.

Παράλληλα στην απόφαση συμμετοχής σε κάποιο auto show θα προσμετρά και το όφελος που εκτιμάται πως θα αποκομίσει η εταιρεία τόσο από πλευράς προβολής στα ΜΜΕ όσο και στον αντίκτυπο που θα έχει η συμμετοχή στους πελάτης της.  
Σε αντίθεση με την Audi, η VW θα πάρει μέρος στην έκθεση. Εκπρόσωπος της εταιρείας στις ΗΠΑ δήλωσε πως η Audi θα πάρει μέρος στις εκθέσεις του Λος Άντζελες και της Νέας Υόρκης.

Νωρίτερα από την Audi και οι άλλοι δύο μεγάλοι Γερμανοί κατασκευαστές, η BMW και η Mercedes είχαν ανακοινώσει πως δεν θα πάρουν μέρος στο Ντιτρόιτ το 2019.
Τα τελευταία χρόνια και άλλοι κατασκευαστές όπως οι Mazda, Mini, Volvo, Porsche, Mitsubishi, Jaguar και Land Rover, έχουν πει «όχι» στο Ντιτρόιτ αναφέροντας ως κύρια αιτία της απόφασής τους τόσο το κόστος της συμμετοχής όσο και την ανακατανομή των κονδυλίων του marketing.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα βαρύ πλήγμα για τη διοργάνωση που βλέπει συνεχώς να χάνει έδαφος από την έκθεση στο Λας Βέγκας (Consumer Electronics Show), που δίνει στους κατασκευαστές την ευκαιρία  να προβάλλουν καλύτερα τις νέες τεχνολογίες που ενσωματώνουν πλέον τα αυτοκίνητα, σε συνδυασμό με ένα περιβάλλον σαφώς πιο κοσμοπολίτικο από αυτό του Ντιτρόιτ.

Η απόφαση της Audi εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο  αλλαγής στρατηγικής από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που φαίνεται να κάνουν στροφή σε μια  άλλου είδους προβολή των προϊόντων τους, που δεν έχει να κάνει με την απλή συμμετοχή σε Σαλόνια Αυτοκινήτου με τον παραδοσιακό τρόπο  που μέχρι τώρα γνωρίζαμε. Έτσι επικεντρώνονται περισσότερο στην παρουσία τους σε evets που θα αναδεικνύουν καλύτερα τις νέες τεχνολογίες, σε μια απευθείας αντιπαράθεσή μεταξύ τους.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εμπόρων Αυτοκινήτων του Ντιτρόιτ που διοργανώνει το Auto Show, δήλωσε πως στόχος τους είναι να δώσουν στους συμμετέχοντες το περιβάλλον εκείνο που θα τους εξασφαλίζει την μέγιστη προβολή των προϊόντων τους με εξαιρετικά ελκυστικούς οικονομικούς όρους. Παράλληλα, είπε πως το Σαλόνι του 2019 θα έχει να παρουσιάσει σημαντικές ειδήσεις από την τεχνολογία και την αυτοκίνηση.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube