node/30978

H Audi γυρίζει την πλάτη στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ

Μετά την BMW και τη Mercedes και το Ινγκολστάντ ανακοίνωσε πως δεν θα πάρει μέρος στην έκθεση του 2019.

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ (NAIAS) επί χρόνια ήταν το μείζον γεγονός της αυτοκίνησης στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Φαίνεται όμως ότι τα δεδομένα αλλάζουν και έτσι η Audi ανακοίνωσε πως δεν θα πάρει μέρος στην έκθεση του 2019. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η Audi θα εξακολουθήσει να παίρνει μέρος σε εκθέσεις αλλά αυτό θα το κάνει κατά περίπτωση και όποτε κρίνεται πως αυτό είναι συμφέρον για την εταιρεία σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα λανσαρίσματος νέων μοντέλων.

Παράλληλα στην απόφαση συμμετοχής σε κάποιο auto show θα προσμετρά και το όφελος που εκτιμάται πως θα αποκομίσει η εταιρεία τόσο από πλευράς προβολής στα ΜΜΕ όσο και στον αντίκτυπο που θα έχει η συμμετοχή στους πελάτης της.  
Σε αντίθεση με την Audi, η VW θα πάρει μέρος στην έκθεση. Εκπρόσωπος της εταιρείας στις ΗΠΑ δήλωσε πως η Audi θα πάρει μέρος στις εκθέσεις του Λος Άντζελες και της Νέας Υόρκης.

Νωρίτερα από την Audi και οι άλλοι δύο μεγάλοι Γερμανοί κατασκευαστές, η BMW και η Mercedes είχαν ανακοινώσει πως δεν θα πάρουν μέρος στο Ντιτρόιτ το 2019.
Τα τελευταία χρόνια και άλλοι κατασκευαστές όπως οι Mazda, Mini, Volvo, Porsche, Mitsubishi, Jaguar και Land Rover, έχουν πει «όχι» στο Ντιτρόιτ αναφέροντας ως κύρια αιτία της απόφασής τους τόσο το κόστος της συμμετοχής όσο και την ανακατανομή των κονδυλίων του marketing.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα βαρύ πλήγμα για τη διοργάνωση που βλέπει συνεχώς να χάνει έδαφος από την έκθεση στο Λας Βέγκας (Consumer Electronics Show), που δίνει στους κατασκευαστές την ευκαιρία  να προβάλλουν καλύτερα τις νέες τεχνολογίες που ενσωματώνουν πλέον τα αυτοκίνητα, σε συνδυασμό με ένα περιβάλλον σαφώς πιο κοσμοπολίτικο από αυτό του Ντιτρόιτ.

Η απόφαση της Audi εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο  αλλαγής στρατηγικής από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που φαίνεται να κάνουν στροφή σε μια  άλλου είδους προβολή των προϊόντων τους, που δεν έχει να κάνει με την απλή συμμετοχή σε Σαλόνια Αυτοκινήτου με τον παραδοσιακό τρόπο  που μέχρι τώρα γνωρίζαμε. Έτσι επικεντρώνονται περισσότερο στην παρουσία τους σε evets που θα αναδεικνύουν καλύτερα τις νέες τεχνολογίες, σε μια απευθείας αντιπαράθεσή μεταξύ τους.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εμπόρων Αυτοκινήτων του Ντιτρόιτ που διοργανώνει το Auto Show, δήλωσε πως στόχος τους είναι να δώσουν στους συμμετέχοντες το περιβάλλον εκείνο που θα τους εξασφαλίζει την μέγιστη προβολή των προϊόντων τους με εξαιρετικά ελκυστικούς οικονομικούς όρους. Παράλληλα, είπε πως το Σαλόνι του 2019 θα έχει να παρουσιάσει σημαντικές ειδήσεις από την τεχνολογία και την αυτοκίνηση.
 

TAGS
node/39094

Κινδυνεύει με ματαίωση και για το 2021 το Σαλόνι της Γενεύης

Οι διοργανωτές απέρριψαν τους όρους οικονομικής ενίσχυσης από το Καντόνι της Γενεύης. 

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Κινδυνεύει με ματαίωση και για το 2021 το Σαλόνι της Γενεύης

Η πανδημία του κορονοϊού ματαίωσε το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και πολλές άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις. 
Σαν αποτέλεσμα οι διοργανωτές υπάστησαν μεγάλη οικονομική ζημιά και όπως οι ίδιοι δηλώνουν επισήμως, βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, καθώς η ζημιά εκτιμάται στα $ 11,3 εκατ. 

Ο OICA (Organisation Internationale des Constructeurs d'Automobiles) πρότεινε να λάβουν οι διοργανωτές οικονομική στήριξη από το Καντόνι της Γενεύης, το οποίο έσπευσε να εγκρίνει ένα ποσό επιχορήγησης της τάξης των $17,3 εκατ. 
Όμως, οι διοργανωτές της Εκθεσης έσπευσαν να απορρίψουν την επιχορήγηση καθώς οι όροι που θέτει το Καντόνι είναι αντίθετοι με το κατασταστικό τους. Ο βασικότερος όρος της δανειακής αυτής σύμβασης είναι ότι το Σαλόνι της Γενεύης έπρεπε οπωσδήποτε να πραγματοποιηθεί το 2021, κάτι για το οποίο οι διοργανωτές δεν μπορούν να εγγυηθούν, καθώς το θέμα είναι αν θα υπάρχουν εκθέτες πρόθυμοι να συμματάσχουν. 
Οι τελευταίοι προσανατολίζονται σε μια Έκθεση που θα γίνει στη Γενεύη το 2022, καθώς ακυρώθηκε και το Σαλόνι της Νέας Υόρκης που αρχικά είχε μετατεθεί για τον Αύγουστο. 

Στο μεταξύ, φαίνεται ότη η πανδημία δημιούργησε κάποια νέα δεδομένα: Οι online παρουσιάσεις νέων μοντέλων φαίνεται να δουλεύουν πολύ καλά και κυρίως να εξοικονομούν μπόλικο χρήμα στα ταμεία των ήδη χειμαζόμενων από την πανδημία κατασκευαστών. Το ερώτημα είναι αν φτάσαμε στο τέλος των Εκθέσεων ή αν έχουμε να κάνουμε με μια προσωρινή κατάσταση. 

node/38594

Περιηγηθείτε ψηφιακά στο περίπτερο της Volkswagen από την έκθεση Γενεύης

Δείτε όλα τα μοντέλα που θα παρουσίαζε η Volkswagen στην έκθεση Γενεύης η οποία ματαιώθηκε λόγω κορονοιού.

Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 | Επικοινωνία

Περιηγηθείτε ψηφιακά στο περίπτερο της Volkswagen από την έκθεση Γενεύης

Μπορεί η έκθεση Γενεύης που ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές Μαρτίου να ματαιώθηκε λόγω κορονοιού, όμως η Volkswagen μας δίνει τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το περίπτερό της - έστω και ψηφιακά - μέσω μιας διαδραστικής τρισδιάστατης ξενάγησης (μπορείτε να την δείτε και εσείς πατώντας εδώ)

Το ψηφιακό περίπτερο έχει σε περίοπτη θέση ολόκληρη την οικογένεια Golf VIII (GTI, GTD, GTE, R-Line) που θα έκανε πρεμιέρα στη Γενεύη. Στα αριστερά βλέπουμε το υβριδικό Touareg R μαζί με το T-Roc R, ενώ στα δεξιά τα ηλεκτρικά μοντέλα της γερμανικής φίρμας με το μικρομεσαίο ID.3 και το πρωτότυπο ID. Space Vizzion. Φυσικά δε λείπουν και τα επαγγελματικά οχήματα, ανάμεσα στα οποία και το ολοκαίνουριο Caddy.

Ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στο περίπτερο χρησιμοποιώντας τα βελάκια, ή να πατήσει το play και να παρακολουθήσει μια αυτόματη ξενάγηση.

Geneva

Ο Jürgen Stackmann, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της VW και υπεύθυνος για πωλήσεις, marketing και after-sales δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που η ομάδα marketing κατάφερε να κάνει το περίπτερο διαθέσιμο σε όλους τους επισκέπτες παρά την ματαίωσης της Έκθεσης Γενεύης...Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται πως ειδικές περιστάσεις ζητούν και ειδικές λύσεις. Είμαστε σίγουροι πωσ στο μέλλον θα μπορούμε να διευρύνουμε το κοινό μας μέσα από ψηφιακές ξεναγήσεις επιπρόσθετα της φυσικής παρουσίας των μοντέλων μας στις εκθέσεις.» 

Η σελίδα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 17 Απριλίου 2020, ενώ είναι διαθέσιμη στα Αγγλικά και στα Γερμανικά.