FIAT, Alfa Romeo και Jeep δεν θα πάνε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι

FIAT, Alfa Romeo και Jeep δεν θα πάνε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι

Όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες γυρίζουν την πλάτη στις «παραδοσιακές» εκθέσεις. 

Mία προς μία οι αυτοκινητοβιομηχανίες γυρίζουν την πλάτη στις «παραδοσιακές» εκθέσεις αυτοκινήτου. Αιτία τόσο η στροφή προς τις νέου τύπου online παρουσιάσεις και λανσαρίσματα νέων μοντέλων, όσο και το αντικειμενικά μεγάλο κόστος της συμμετοχής αυτής καθαυτής. 
Πρόσφατα, η Lamborghini είχε δηλώσει ότι δεν θα πάρει μέρος στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, την ώρα που BMW, Audi, και Mercedes-Benz έχουν ανακοινώσει ήδη πως δεν θα πάνε στο Detroit Auto Show του 2019. 

Σε όλα αυτά έρχεται τώρα να προστεθεί το FCA Group που ανακοίνωσε ότι FIAT, Alfa Romeo και Jeep δεν θα πάνε στο Παρίσι τον Οκτώβριο. 
Πρόκειται για την πρώτη ηχηρή απουσία των τριών brand εδώ και πολλά χρόνια, με τη FIAT ειδικά να ξεκαθαρίζει ότι η συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις δεν είναι πλέον η στρατηγική προβολής που θέλει να ακολουθήσει για τα προϊόντα της. 
Ωστόσο,Maserati και Ferrari θα είναι παρούσες.

Η απόφαση αυτή του FCA Group έρχεται να προστεθεί σε αντίστοιχες των Ford, Infiniti, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Opel, Subaru και Volvo. Αντίθετα, κατασκευαστές όπως η Citroën, η Hyundai, η Jaguar, η Kia, η Land Rover, η Lexus, η Mercedes-Benz, η Peugeot, η Smart, η Suzuki και η Toyota έχουν δεσμευτεί στο Παρίσι για το 2018.
Το 2018 Motor Show του Παρισιού ανοίγει τις πόρτες του στις 2 Οκτωβρίου στον Τύπο και διαρκεί μέχρι τις 14 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube