EKO Ράλι Ακρόπολις, στο καλαντάρι μέχρι το 2027

EKO Ράλι Ακρόπολις, στο καλαντάρι μέχρι το 2027

Το Ράλι Ακρόπολις φαίνεται πως (ξανα)ήρθε για μείνει, καθώς η θέση του στο καλεντάρι κλείδωσε τουλάχιστον μέχρι το 2027, με τη διεξαγωγή του να μεταφέρεται για τον Ιούνιο.

Acropolis Rally

Το 2021 άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Ράλι Ακρόπολις. Ο αγώνας πήρε μία θέση στο ημερολόγιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι της FIA, έχοντας τη στήριξη της Πολιτείας μέσω του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπως και την ισχυρή υποστήριξη από τον ιδιωτικό τομέα.

Τα χρόνια που ακολούθησαν ο ελληνικός αγώνας του WRC πέτυχε πολλά, με σημαντικότερο ότι επαναπροσδιόρισε την αξία του στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, αρχής γενομένης από το 2025 θα διεξάγεται στα τέλη του Ιουνίου

Acropolis Rally

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα πιο εντυπωσιακά άλματα της χρονιάς στο WRC

Πλέον όμως έφτασε η στιγμή της επιβράβευσης όσων έχουν επιτευχθεί, με την υπογραφή συμβολαίου μεταξύ της Motorsport Greece και του WRC Promoter, για την ένταξη του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις στο ημερολόγιο του Πρωταθλήματος το 2026 και το 2027.

Με σχεδόν δύο μήνες να απομένουν για τη φετινή διοργάνωση (5-8 Σεπτεμβρίου), έχουν ήδη μπει οι βάσεις που εξασφαλίζουν το μέλλον του. Η σημαντικότερη επιβεβαίωση εν προκειμένω έρχεται με την επίσης διετή επέκταση της συμφωνίας με την ΕΚΟ, που, επεκτείνοντας την πρόσφατη τετραετή συνεργασία, θα παραμείνει έως και το 2027, χορηγός ονόματος και μεγάλος χορηγός του αγώνα.

Στο τραπέζι των συνομιλιών μεταξύ της Motorsport Greece και του WRC Promoter τέθηκε και το θέμα της ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα. Επιθυμία των Ελλήνων διοργανωτών ήταν η επιστροφή του αγώνα στην παραδοσιακή του ημερομηνία, στις αρχές του καλοκαιριού, κάτι που συμφωνήθηκε, με το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις του 2025 να προγραμματίζεται πλέον για τα τέλη του επόμενου Ιουνίου!

Σε εκδήλωση που οργάνωσε η ΕΚΟ, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε: «Στη σύγχρονη ιστορία του το Ράλλυ Ακρόπολις πέτυχε να μετασχηματιστεί σε έναν θεσμό με ισχυρά θεμέλια. Η έμπρακτη υποστήριξη της κυβέρνησης αποτέλεσε εχέγγυο για συνεργασία του αγώνα με τον ιδιωτικό τομέα και σήμερα, πιο δυνατοί από ποτέ, μπορούμε να συζητάμε με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και τον WRC Promoter για το μέλλον. Όλοι μαζί προχωράμε προς το καλύτερο του θεσμού. Κατά την τετραετία που προηγήθηκε, το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις εδραιώθηκε εκ νέου στον φυσικό του χώρο. Στον σημαντικότερο θεσμό αγώνων ράλι στον κόσμο.

Acropolis Rally

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Subaru reload για WRC με υποστήριξη Toyota

Το πέτυχε μέσω σωστά προετοιμασμένης προσέγγισης και συλλογικής προσπάθειας που συνεχίζεται σήμερα αλλά και επεκτείνεται για τα επόμενα χρόνια, καθιστώντας τον αγώνα ένα ασφαλές πεδίο δημιουργικότητας. Θα ήθελα από εδώ να ευχαριστήσω τη HELLENiQ ENERGY για τη διαρκή στήριξη στον αγώνα μέσω της ΕΚΟ.

Συνεργασίες με ανάλογη πορεία στο χρόνο δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένες, και αυτό σημαίνει πολλά για εμάς. Κυρίως σημαίνει ότι συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με την ίδια ενέργεια, με στόχο χρόνο με το χρόνο τη διοργάνωση ενός αγώνα που θα αποτελεί διαφήμιση της Ελλάδας σε κάθε γωνιά του πλανήτη».

Από την πλευρά της ΕΚΟ, την επέκταση της συνεργασίας με τον αγώνα σχολίασε o Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY, Ανδρέας Σιάμισιης: «Με πολύ μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την επέκταση της στήριξής μας ως Μέγας Χορηγός και Χορηγός Ονομασίας του EKO Ράλλυ Ακρόπολις μέχρι και το 2027. Η κίνησή μας να ενισχύσουμε τον ιστορικό αυτό θεσμό, αντανακλά και τη δέσμευση της ΕΚΟ να στηρίζει το μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Ελλάδα.

Acropolis Rally

Είναι τιμή μας που καταφέραμε να αναβιώσουμε αυτήν τη μακροχρόνια παράδοση και να την τοποθετήσουμε ξανά στο κέντρο του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση για την υποστήριξή του και την επέκταση της συνεργασίας με το WRC, που διασφαλίζει τη διεξαγωγή του EKO Ράλλυ Ακρόπολις μέχρι το 2027 στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Με την εγγύηση της ΕΚΟ, την ισχυρή υποστήριξη της Πολιτείας, τη διαρκή δέσμευση των διοργανωτών και τη συμβολή όλων των εμπλεκομένων, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε αξέχαστες εμπειρίες στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Στη σύγχρονη πορεία του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ αναφέρθηκε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ο διευθύνων σύμβουλος του WRC Promoter. Ο Jona Siebel μεταξύ άλλων εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην κυβέρνηση.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube