Είναι το SUV Toyota Century ένα αυτοκίνητο για νέους;

Είναι το SUV Toyota Century ένα αυτοκίνητο για νέους;

Μπορεί το νέο SUV Toyota Century να εξελίχτηκε για να το οδηγεί σοφέρ και να συναγωνίζεται σε τιμή την Bentley Bentayga, αλλά ο Akio Toyoda θεωρεί ότι είναι ιδανικό για νέους.

SUV Toyota Century

Πριν από περίπου ένα μήνα η Toyota εξέπληξε τον αυτοκινητικό κόσμο παρουσιάζοντας το SUV Century. Ένα υπερπολυτελές SUV που εξελίχθηκε για να οδηγείτε από σοφέρ, προσφέροντας στους υπόλοιπους επιβάτες μια μεγάλη γκάμα τεχνολογικών συστημάτων και γκάτζετ.

Πέρα από το μέγεθος και την πολυτέλεια του, ανάλογα εντυπωσιακή είναι και η τιμή του στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, που αντιστοιχεί σε περίπου €160.000. Πολλά χρήματα για την πλειονότητα του κόσμου αλλά όχι εμπόδιο για να προσελκύσει νεαρούς αγοραστές, όπως υποστήριξε σε συνέντευξή του στους Toyota Times, ο πρώην πρόεδρος της ιαπωνικής φίρμας, Akio Toyoda.

«Αυτό είναι το κορυφαίο premium αυτοκίνητο με οδηγό όχι μόνο εντός της Toyota αλλά και ολόκληρης της Ιαπωνίας», δήλωσε ο Toyoda. «Νομίζω ότι αυτό το μοντέλο θα ταιριάζει επίσης σε νεότερους ανθρώπους και σε εκείνους που προηγουμένως θεωρούσαν ότι ένα Century δεν ήταν γι' αυτούς».

SUV Toyota Century

Ο Toyoda υποστήριξε επιπλέον ότι ο χώρος στάθμευσης των στελεχών της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν κάποτε γεμάτος με «μόνο Centuries». Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, τα νεότερα στελέχη σνόμπαραν το πολυτελές σεντάν και άρχισαν να οδηγούν άλλα αυτοκίνητα. Δεδομένου ότι τα SUV θεωρούνται πιο μοδάτα σήμερα, ο Toyoda θεωρεί ότι το SUV Century θα τύχει θερμότερης υποδοχής από νεότερους αγοραστές.

Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν ο συλλογισμός του Toyoda μπορεί να επιβεβαιωθεί. Κι αυτό γιατί είναι σίγουρο ότι ελάχιστοι νέοι μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά σε ένα αυτοκίνητο με το κόστος του SUV Century κι ας είναι φθηνότερο από μια Bentley Bentayga ή από μια Rolls-Royce Cullinan!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube