Ecclestone: Απόλυτα υπεύθυνη η Ferrari και όχι ο Vetel για την απώλεια του πρωταθλήματος

Ecclestone: Απόλυτα υπεύθυνη η Ferrari και όχι ο Vetel για την απώλεια του πρωταθλήματος

Το κλίμα στην ομάδα ήταν χάλια εξαιτίας του ψυχρού πολέμου Arrivabene - Binotto.

To πρώην αφεντικό της Formula 1, ο Bernie Ecclestone κατηγόρησε τη Ferrari γαι το γεγονός ότι ο Sebastian Vettel δεν μπόρεσε να πάρει το πρωτάθλημα του 2018.

Αν και ο Γερμανός ξεκίνησε την εποχή με ένα κτύπημα, κερδίζοντας τον Αυστραλό GP και αποδείχθηκε ισχυρός αγωνιζόμενος μέχρι το καλοκαιρινό διάλειμμα, η πρόκληση του αποδυναμώθηκε μετά την επανεκκίνηση της σεζόν.

Μιλώντας με το γερμανικό περιοδικό Auto Bild, ο Ecclestone δήλωσε: «Ο Lewis Hamilton είναι άξιος πρωταθλητής για το 2018, την ώρα που ο Vettel ήταν ουσιαστικά αμέτοχος στο δεύτερο μισό της σεζόν στη μάχη για τον τίτλο».
Παράλληλα τόνισε πως « ο Lewis ήταν εξαιρετικός φέτος, αλλά είχε και την πλήρη υποστήριξη της ομάδας, κάτι που δεν έγινε με τον Sebastian.Μετά το θάνατο του Sergio Marchionne άλλαξαν πολλά στη Scuderia. Εμείς όλοι που βλέπαμε το πρωτάθλημα απ' έξω βλέπαμε τη Ferrari να κάνει περισσότερα για τον Kimi και λιγότερα για τον Sebastian. Μία ομάδα πρέπει να ενισχύει τον ηγέτη της, όχι να τον αποδυναμώνει». 

Και καταλήγει ο Bernie Ecclestone: «Ο ψυχρός πόλεμος ανάμεσα στον Maurizio Arrivabene και στον Mattia Binotto επηρέαζε όσο περνούσε ο χρόνος όλο και περισσότερο την απόδοση της ομάδας. Μετά το θάνατο του Marchionne, ο Arrivabene ενίσχυσε τη θέση του».

Για να λυθεί όλο αυτό το θέμα ο Ecclestone πιστεύει πως δεν υπάρχει μέση λύση: Η Ferrari- λέει - πρέπει να αποφασίσει ποιον από τους δύο θα κρατήσει και ποιον θα διώξει για να εξασφαλίσει ότι η αντιπαλότητα τους δεν θα επηρεάσει την ομάδα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube