Η Volvo θέλει 25% ανακυκλωμένου πλαστικού στα μοντέλα της

Η Volvo θέλει 25% ανακυκλωμένου πλαστικού στα μοντέλα της

Η Volvo παρουσίασε ένα XC60 που χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα υλικά: Πλαστικά μπουκάλια, παλιά καθίσματα αυτοκινήτων, αλιευτικά δίχτυα...

Η οικολογία, στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, δεν περιορίζεται στον εξηλεκτρισμό των συστημάτων κίνησης. Οι κατασκευαστές εργάζονται επίσης πάνω στα χρησιμοποιούμενα υλικά. 

Για παράδειγμα, η Volvo ανακοίνωσε την πρόθεσή της να χρησιμοποιήσει 25% ανακυκλωμένο πλαστικό σε κάθε νέο μοντέλο μέχρι το 2025. Η σουηδική φίρμα καλεί επίσης τους προμηθευτές να «εξελίξουν τα εξαρτήματα της επόμενης γενιάς, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ανθεκτικά».

Η Volvo παρουσίασε μια ειδική έκδοση ενός επαναφορτιζόμενου υβριδικού XC60. Είναι πανομοιότυπο με το μοντέλο που πωλείται σήμερα από τον κατασκευαστή, αλλά διάφορα πλαστικά κομμάτια και εξαρτήματα έχουν αντικατασταθεί από αντίστοιχα ανακυκλωμένων υλικών.

volvo clean seas

Στην καμπίνα, η μοκέτα περιέχει ίνες κατασκευασμένες από πλαστικά μπουκάλια PET και ένα μίγμα ανακυκλωμένου βαμβακιού που ανακτάται από τα  απορρίμματα των κατασκευαστών ρούχων. Κάτω από το καπό, η μόνωση σχεδιάστηκε από παλιά καθίσματα της Volvo. Το κεντρικό τούνελ αποτελείται από ανανεώσιμες ίνες και πλαστικά από ναυτικά σχοινιά και μεταχειρισμένα αλιευτικά δίχτυα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Volvo XC60 D5 AWD

Είναι επίσης ένας τρόπος για τη εταιρεία να κάνει τη σύνδεση με τον αγώνα Volvo Ocean Race. Αυτό το XC60 παρουσιάστηκε σε μια σύνοδο κορυφής για τις θάλασσες που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ενδιάμεσης στάσης του αγώνα στο Göteborg, έδρα της Volvo στη Σουηδία. Ο κατασκευαστής κινητοποιείται για την ανακύκλωση πλαστικών προκειμένου να αποτρέψει τη ρύπανση των θαλασσών και των ωκεανών.

Εκείνο βέβαια που μένει να δούμε είναι αν η ανακύκλωση μπορεί να είναι οικονομικά συμβατή με την παραγωγή μεγάλης κλίμακας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube