Η Škoda κάνει teasing του Kodiaq RS στο Nürburgring [video]

Η Škoda κάνει teasing του Kodiaq RS στο Nürburgring [video]

Το επερχόμενο RS της τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας προαλείφεται για το ταχύτερο 7θέσιο στο Nürburgring.

Ύστερα από το teaser με το Kodiaq RS σε πιτ του ’Ring, η Škoda δημοσίευσε ένα video για το επερχόμενο σπορ SUV της με την υποσημείωση ότι έκανε «ρεκόρ γύρου» στο Nürburgring.

Αναγγέλλοντας ότι όλα θα αποκαλυφθούν αύριο, 14 Ιουνίου, το video μας δίνει μια πρώτη άποψη για το πώς είναι αυτό το SUV επιδόσεων, αλλά όχι και ποιο ρεκόρ πέτυχε.

Από τα σύντομα φλασάκια που εμφανίζονται στο video, το Kodiaq RS φαίνεται να έχει το ανάλογο σπορ στιλ που περιλαμβάνει έναν ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα με μεγαλύτερες αεροεισαγωγές.

skoda kodiaq rs

Το σύντομο κλιπάκι με την οδηγό αγώνων και πρώην παρουσιάστρια του τηλεοπτικού Top Gear, Sabine Schmitz, εμφανίζεται με μεγάλες ζάντες σε 19 ή 20 ίντσες. Βαμμένες κατακόκκινες, πίσω από τις επίσης φωτεινές κόκκινες ζάντες, διακρίνονται οι μεγαλύτερες δαγκάνες των φρένων. 

Το Kodiaq RS πιστεύεται ότι θα διατίθεται τόσο με πέντε όσο και με επτά θέσεις –και αυτή η τελευταία έκδοση είναι και αυτή που χρησιμοποιήθηκε στο Nürburgring, επιτρέποντας στον Τσέχο κατασκευαστή να διεκδικήσει το ρεκόρ στα 7θέσια αυτοκίνητα παραγωγής.

skoda kodiaq rs

Να θυμίσουμε ότι κάτω από το καπό του νέου Kodiaq RS δεν θα βρούμε κάποιο βενζινοκινητήρα υψηλής απόδοσης TSI, αλλά το διτούρμπινο δίλιτρο BiTDI από το Passat. To ίδιο μοτέρ που είναι πλέον διαθέσιμο εδώ και ένα χρόνο και στο Tiguan, αποδίδοντας 240 ντιζελάτα άλογα και 51 kgm. Το μοτέρ στέλνει τη ροπή μέσω ενός 7αριού αυτόματου σασμάν DSG σε όλους τροχούς. Και για να πάρουμε μια τάξη μεγέθους των επιδόσεων του επερχόμενου Kodiaq RS να πούμε ότι το Tiguan Allspace 4Motion 2.0 BiTDI με DSG γράφει 6,7” στο σπριντ ων 0-100 km/h και η τελική του φτάνει τα 228 km/h.

Προφανώς, για την περίπτωση του Kodiaq RS τα φρένα θα είναι αναβαθμισμένα σε σχέση με των στάνταρ αυτοκινήτων, το set-up της ανάρτησης πιο σφιχτό και αυτή η ίδια θα φέρνει το αυτοκίνητο χαμηλότερα στο δρόμο. Και φυσικά θα υπάρχουν τα απαραίτητα αεροδυναμικά βοηθήματα για το φαίνεσθαι, αλλά και για την ουσία, διασφαλίζοντας σταθερότητα σε υψηλή ταχύτητα.

Με προγραμματισμό να κάνει επίσημη πρεμιέρα σε μέταλλο, νωρίς τον Οκτώβριο, στο Mondial de l’Automobile στο Παρίσι, το νέο Škoda Kodiaq RS θα ντεμπουτάρει online αύριο, Τετάρτη 14 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube