Η Porsche ετοίμασε μια Cayman για ράλι [video]

Η Porsche ετοίμασε μια Cayman για ράλι [video]

Η Porsche Cayman GT4 Clubsport, η οποία διαπρέπει στις πίστες, απέκτησε και ένα αδερφάκι με προσανατολισμό τις ειδικές διαδρομές του WRC.

Στο WRC πρωταγωνιστούν οι αγωνιστικές εκδόσεις συμβατικών χάτσμπακ, όπως τα Ford Fiesta, Citroen C3, Hyundai i20 και Toyota Yaris, όμως υπάρχει «χώρος» και για ένα σπορ κουπέ.

Πρόκειται για την κατηγορία R-GT, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν rally cars που έχουν τις ρίζες τους σε ένα αγωνιστικό GT, το οποίο έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε πίστες. Στη λίστα των κατασκευαστών που δείχνουν ενδιαφέρον για αυτή την κατηγορία έρχεται τώρα να προστεθεί και η Porsche, ετοιμάζοντας μια κατάλληλα διαμορφωμένη εκδοχή της πιστάδικης Cayman GT4 Clubsport -την οποία έχουμε οδηγήσει κι εμείς [video].

Αυτή τη στιγμή, το αυτοκίνητο…. είναι και δεν είναι έτοιμο. Η Porsche πάντως δεν είναι έτοιμη να το ρίξει στη μάχη των ειδικών. Αντ’ αυτού εξασφάλισε τη θέση του πλοηγού στο επερχόμενο Ράλι Γερμανίας, στις 16-19 Αυγούστου. Εκεί την Cayman θα οδηγήσει ο Romain Dumas, ο 40χρονος Γάλλος που μεταξύ άλλων κατέκτησε πρόσφατα το ρεκόρ στο Pikes Peak με το ηλεκτρικό Volkswagen I.D. R [video].

Στη Γερμανία, η Porsche θα συλλέξει πολύτιμα στοιχεία σε πραγματικές συνθήκες, και παράλληλα θα καταγράψει το ενδιαφέρον που θα υπάρξει από ιδιωτικές αγωνιστικές ομάδες για το αυτοκίνητο. Αν είναι αρκετό, τότε το εγχείρημα θα προχωρήσει στην επόμενη φάση, αυτή της δημιουργίας ενός πλήρους, έτοιμου να τρέξει αγωνιστικού για την κατηγορία R-GT. Σύμφωνα με την Porsche, αυτό θα βασίζεται «σε κάποιο μελλοντικό μοντέλο» της.

Οπότε τη συγκεκριμένη γενιά της Porsche Cayman, δεν θα τη δούμε βαμμένη στα χρώματα του πολέμου στις Ε.Δ. του WRC. Ας τη δούμε στο αθώο λευκό του αυτοκινήτου δοκιμών, στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Porsche και στο video που κυκλοφόρησε από τις δοκιμές της.

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube