Η Porsche 919 Evo πάει για το απόλυτο ρεκόρ στο Nurburgring [video]

Η Porsche 919 Evo πάει για το απόλυτο ρεκόρ στο Nurburgring [video]

Η Porsche με την 919 Evo ετοιμάζεται να σπάσει το δικό της απόλυτο ρεκόρ στο Nurburgring, το χρόνο του Stefan Bellof με την Porsche 956.

Μετά την απόσυρση από τους αγώνες αντοχής η Porsche έχει εξελίξει χωρίς περιορισμούς από κανονισμούς το υβριδικό πρωτότυπο 919 Evo. Και με αυτό στοχεύει στην κατάκτηση του απόλυτου ρεκόρ σε διάφορες σημαντικές πίστες.

Η αρχή έγινε πριν τον Απρίλιο όταν η Porsche 919 Evo με τον Neel Jani στο τιμόνι έγινε το πρώτο όχημα ταχύτερο από μονοθέσιο F1 σε διαδρομή με στροφές. Και συγκεκριμένα, έσπασε το ρεκόρ γύρου του Lewis Hamilton στο Spa Francorchamps.

Επόμενος στόχος είναι το ρεκόρ όλων των εποχών στο Nurburgring. Το οποίο κατέχει η Porsche με την 956 και τον Stefan Bellof. Ο γύρος αυτός από το 1983 και τις κατατακτήριες δοκιμές του αγώνα των 1.000 km του Nurburgring είναι το απόλυτο σημείο αναφοράς όλον αυτό τον καιρό. Και τώρα η Porsche θέλει να ξαναγράψει τα βιβλία της Ιστορίας.  

Το εξελιγμένο πέρα από τα όρια του όποιοι κανονισμού πρωτότυπο οδηγήθηκε ήδη στο Nurburgring, σε ένα γύρο επίδειξης, δίπλα στην 956 C στα χρώματα της Rothmans. Το σύγχρονο όπλο οδήγησε ο δύο φορές νικητής του Le Mans Timo Bernhard, ενώ το κλασικό αγωνιστικό ανέλαβε ένας μετρ του είδους, ο θρύλος Hans-Joackim Stuck.

Ο Bernhard, νικητής και στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring και μάλιστα πέντε φορές, έκανε επίσης ένα σκέλος 3,5 ωρών στο Nurburgring με ειδικά λάστιχα της Michelin την περασμένη Δευτέρα. Το Autosport θεωρεί ότι σε αυτό το διάστημα, πέρα από το να εξοικειωθεί με το αυτοκίνητο ο οδηγός, η ομάδα μάζεψε δεδομένα που θα επιτρέψουν το βέλτιστο set-up ώστε να επανέλθει και να σπάσει το ρεκόρ. Ακόμη και για έναν οδηγό με την εμπειρία του Bernhard, τα επίπεδα κάθετης δύναμης που παράγει η Porsche 919 Evo είναι πρωτόγνωρα. Και χρειάζεται να ξαναμάθει τα πάντα από την αρχή.

Το συγκινητικό είναι πως στην προσπάθεια αυτοί εμπλέκονται και οι συγγενείς του Stefan Bellof, ο οποίος έχασε τη ζωή του στον αγώνα των 1.000 km του Spa όταν είχε έξοδο στην Eau Rouge και η Porsche του πήρε φωτιά. Και μάλιστα υποστηρίζουν την προσπάθεια της εταιρείας να σπάσει αυτό το ρεκόρ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube