H Porsche 919 Hybrid LMP1 σπάει το ρεκόρ γύρου στο Spa [video]

H Porsche 919 Hybrid LMP1 σπάει το ρεκόρ γύρου στο Spa [video]

Έκανε ταχύτερο χρόνο από το περυσινό ρεκόρ γύρου του Hamilton.

Η Porsche 919 Hybrid LMP1 κατάφερε να σπάσει το ανεπίσημο ρεκόρ γύρου στο Spa-Francorchamps. Συγκεκριμένα ο Neel Jani οδηγώντας την Porsche 919 Hybrid σημείωσε χρόνο 1:41.770, διαλύοντας το ρεκόρ ταχύτερου γύρου (1:42.553) που είχε πετύχει πέρυσι στην ίδια πίστα ο Lewis Hamilton.

Την ίδια στιγμή, ο Jani πέτυχε κατά 12 ολόκληρα δευτερόλεπτα ταχύτερο χρόνο από αυτόν που είχε πετύχει το ίδιο αυτοκίνητο (σ.σ.: εντάξει, όχι ακριβώς το ίδιο όπως θα δούμε πιο κάτω) στον περυσινό εξάωρο αγώνα αντοχής στο Spa.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε στο πλαίσιο του «World Tour – 919 Tribute Tour», μιας ανά τον κόσμο περιοδείας 919 Hybrid LMP1 κατά την οποία η εταιρεία αποχαιρετά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Την ίδια στγμή – όπως τονίζεται- θέλει να δείξει τις ικανότητες του αυτοκινήτου όταν αυτό δεν υπόκειται στις περιοριστικές διατάξεις κάποιας κατηγορίας.

Η συγκεκριμένη 919 Hybrid φορούσε έναν δίλιτρο V4 με ισχύ που έφτανε τους 720 ίππους, την ώρα που η έκδοση που συμμετείχε στους αγώνες  LMP1 είχε ισχύ (λόγω κανονισμών) 500 ίππων, ενώ και το υβριδικό της σύστημα απέδιδε 40 επιπλέον ίππους. Η μέγιστη ταχύτητα που σημείωσε ο Neel Jani ήταν 359 km/h.

Στο πλαίσιο του «World Tour – 919 Tribute Tour», η Porsche δήλωσε πως το αυτοκίνητο θα βρεθεί σε εμβληματικές διοργανώσεις μέσα στη χρονιά, όπως είναι ο 24ωρος αγώνας του Nurburgring, το Goodwood Festival of Speed τον Ιούλιο, το Brands Hatch τον Σεπτέμβριο αλλά και ο αγώνας στη Laguna Seca τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube