Η McLaren αποκαλύπτει την 720S GT3

Η McLaren αποκαλύπτει την 720S GT3

Με 440.000 στερλίνες, η διάδοχος της 650 GT3 είναι δική σας!..

Η McLaren παρουσίασε την αγωνιστική έκδοση της 720S. H 720S GT3 αντικαθιστά την 650 GT3 με την οποία η McLaren έχει σημειώσει σημαντικές αγωνιστικές νίκες στους θεσμούς Blancpain GT Series Endurance Cup και Australian GT Championship.

Η νέα McLaren 720S GT3 ξεκινάει τώρα και θέτει σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δοκιμών κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή ενόψει του ντεμπούτου της το 2019.

Το αυτοκίνητο, που έχει δοκιμαστεί μέχρι στιγμής από τους οδηγούς της εργοστασιακής μονάδας της McLaren, τους Joe Osborne και Rob Bell, θα υποβληθεί σε δοκιμές 30.000 χιλιομέτρων σε διάφορες πίστες (Sebring, Road Atlanta, Bahrain και Paul Ricard) και μάλιστα και σε εξαντλητικές δοκιμές 24 και 36 ωρών.
Η παραγωγή της 720S GT3 θα γίνει σε νέες εγκαταστάσεις, εντός του εργοστασίου στο Woking, ειδικά διαμορφωμένες για το αγωνιστικό πρόγραμμα της McLaren.
H 720S GT3 έχει μήκος 4.664 mm, πλάτος 2.040 mm και μεταξόνιο 2.696 mm. Διαθέτει ένα bodykit φτιαγμένο εξολοκλήρου από carbon, με μεγάλες εισαγωγές αέρα που βελτιώνουν την ψύξη των μηχανικών μερών, αλλά και την απαγωγή θερμότητας, ενώ στο πίσω μέρος δεσπόζει η τεραστίων διαστάσεων αεροτομή, επίσης από carbon.

Το αυτοκίνητο κινείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του M840T 4λιτρου V8 twin-turbo κινητήρα της «απλής» 720S, η οποία μεταφέρει την ισχύ στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων.

«Ήταν μια εκπληκτικά συναρπαστική στιγμή για εμάς να δούμε ότι η νέα 720S GT3 ξεκινάει την εντατική φάση του προγράμματος ανάπτυξής της. Είμαστε σίγουροι ότι θα προσφέρει στους πελάτες μας ένα πρωτοποριακό GT αυτοκίνητο», δήλωσε ο Mike Flewitt, Γενικός Διευθυντής της McLaren Automotive Ltd.

«Η δυνατότητα των πελατών μας να προχωρήσουν σε αγώνες είναι αναπόσπαστο μέρος της επιχειρηματικής στρατηγικής της McLaren Automotive και δεσμευόμαστε να παρέχουμε στις ομάδες εξαιρετικά αυτοκίνητα GT και υποστήριξη παγκόσμιας κλάσης για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους».
Η τιμή της 720S GT3 έχει καθοριστεί στις 440.000 στερλίνες. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube