Dodge Charger SRT Hellcat Widebody Funny Car με 11.000 PS!

Dodge Charger SRT Hellcat Widebody Funny Car με 11.000 PS!

Αυτό το dragster είναι 15 φορές πιο δυνατό από το ισχυρότερο sedan παραγωγής στον πλανήτη.

Η Hagan σε συνεργασία με την Dodge παρουσίασε το Dodge Charger SRT Hellcat Widebody Funny Car, ένα dragster με απόδοση 11.000 PS το οποίο συμμετέχει στη διοργάνωση Dodge Mile-High NHRA Nationals μεταξύ 19-21 Ιουλίου, στο Denver των ΗΠΑ.

To dragster είναι εμπνευσμένο από το Dodge Charger SRT Hellcat Widebody που παρουσιάστηκε πρόσφατα, και φέρει αμάξωμα με αυτοκόλλητα (ψεύτικα φώτα, γρίλια, εισαγωγές αέρα) που παραπέμπουν στο πισωκίνητο σπορ σεντάν, όπως και η χαρακτηριστική γραμμή στο προφίλ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: Dodge Charger SRT Hellcat Widebody [video]

Dodge Charger SRT Hellcat Funny Car

Βέβαια είναι εμφανές ότι εκτός από το όνομα τις μικρές σχεδιαστικές λεπτομέρειες, τίποτα κοινό δεν υπάρχει μεταξύ των δύο κατασκευών, μιας και στη θέση του HEMI Hellcat V8 6,2 λίτρων και 717 PS βρίσκεται ένας θηριώδης κινητήρας με απόδοση 11.000 PS! Αυτό σημαίνει πως το συγκεκριμένο "funny car" είναι 15 φορές ισχυρότερο από την κορυφαία έκδοση του Charger. Επιπλέον, κάτω από το ελαφρύ αμάξωμα του dragster κρύβεται ένα ειδικά κατασκευασμένο πλαίσιο για να αντέχει τις τεράστιες δυνάμεις της επιτάχυνσης.

Ο Tim Kuniskis, Global Head της Alfa Romeo και υπεύθυνος για τα επιβατικά αυτοκίνητα των Dodge, SRT, Chrysler και FIAT δήλωσε: «Οι θαυμαστές της NHRA είναι παθιασμένοι με την ισχύ και τις επιδόσεις οπότε αποφασίσαμε να μεταμορφώσουμε το Funny Car του Matt Hagan σε ένα όχημα επίδειξης του νέου Dodge Charger SRT Hellcat Widebody. »

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube