Διήμερη κοινωνική εργασία η τιμωρία της FIA στον Verstappen

Διήμερη κοινωνική εργασία η τιμωρία της FIA στον Verstappen

Για το επεισόδιο με τον Ocon μετά την λήξη του αγώνα.

Δύο ημέρες κοινωνικής εργασίας την φύση της οποίας θα αποφασίσει η FIA ήταν η ποινή που επεβλήθη στον Max Verstappen για το επεισόδιο που είχε μετά το τέλος του αγώνα με τον Ocon. Η ποινή θα εκτελεστεί εντός εξαμήνου από την επιβολή της.

Στην αιτιολογική έκθεση της FIA αναφέρεται ότι ο  οδηγός της Red Bull πήγε στον χώρο που ζυγίζονται οι οδηγοί μετά το τέλος του αγώνα και κατευθύνθηκε εκνευρισμένος προς τον Esteban Ocon. Στην αρχή του επιτέθηκε λεκτικά και αμέσως μετά τον έσπρωξε δυνατά πολλές φορές.
Οι αγωνοδίκες κάλεσαν και τους δύο οδηγούς σε απολογία και βλέποντας το βίντεο από το επεισόδιο έκριναν τον  Verstappen ένοχο για «σκόπιμη σωματική επαφή» με τον Ocon (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ)

Οι αγωνοδίκες σημειώνουν ότι παρά το γεγονός ότι κατανοούν το πάθος του Vertappen και την ένταση της στιγμής, ο Ολλανδός έπρεπε να δείξει αυτοσυγκράτηση και υπογραμμίζουν πως είναι υποχρέωση των οδηγών με τη συμπεριφορά τους να λειτουργούν ως πρότυπα. Στην απολογία του ο Verstappen είπε πως δεν είχε πρόθεση να χτυπήσει τον Ocon αλλά έχασε την ψυχραιμία του.

Στον Γάλλο δεν επεβλήθη καμία άλλη ποινή με τους αγωνοδίκες να θεωρούν αρκετή αυτήν των 10’’ stop and go που του επεβλήθη στη διάρκεια του αγώνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube