Διεθνείς αγώνες καρτ: Σκόνταψε στην Αυστρία ο Λιβέρης

Δεν του πήγε όπως θα ήθελε ο αγώνας στην Αυστρία. Τώρα στόχος το Πανευρωπαϊκό στη Γερμανία στο τέλος του μηνός και το παγκόσμιο στα 6τάχυτα για τον Οκτώβριο.

Ένα λάθος τακτικής στα προκριματικά που του στέρησε μια καλή θέση στην εκκίνηση του πρώτου αγώνα του τελευταίου γύρου του πρωταθλήματος Κεντρικής Ευρώπης καρτ Rotax στην ανώτατη κατηγορία DD2, κόστισε στο νεαρό Έλληνα οδηγό Διονύση Λιβέρη τη δυνατότητα να μπορεί να ανέβει στο βάθρο στο Bruck, πίστα καρτ λίγο έξω από τη Βιέννη στην Αυστρία.

Ο Διονύσης ήταν όλο το περασμένο Σαββατοκύριακο πολύ γρήγορος και τερμάτιζε τα σκέλη στην τρίτη έως την πέμπτη θέση ανάμεσα στους 21 οδηγούς οι περισσότεροι από τους οποίους θεωρούν το Bruck σπίτι τους και προπονούνται εκεί διαρκώς. Έτσι, οι διαφορές στους χρόνους ήταν ελάχιστες και σε συνδυασμό με το ότι η πίστα είναι στενή και πολύ δύσκολη στα προσπεράσματα, η θέση εκκίνησης είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Το πρωί του αγώνα ο Διονύσης ήταν τέταρτος αλλά μια στιγμιαία διάσπαση της προσοχής τον έβγαλε πρώτο στην πίστα από τους οδηγούς της ομάδας Daems για τα προκριματικά και επομένως ανίκανο να δεχτεί το ευεργέτημα του slip streaming από το προπορευόμενο καρτ.  Ώσπου να ξαναμπεί σε ευνοϊκή για αυτόν διάταξη, το 10λεπτο των προκριματικών είχε περάσει με το Διονύση στην 11η θέση, μέσα στο ίδιο δέκατο με τον 5ο Bezel από την Τσεχία.

Τελικά ο Λιβέρης ήρθε 8ος στον τελικό μετά από μια δύσκολη κούρσα όπου σημείωσε τον δεύτερο ταχύτερο γύρο του αγώνα. Τον Διονύση προπονεί ο μεγάλος Έλληνας οδηγός Γιάννης Αντωνιάδης στα πλαίσια της βελγικής παγκόσμιας και πανευρωπαϊκής πρωταθλήτριας ομάδας Daems. Τον Λιβέρη στηρίζουν η ΕΛΒΑΛ με τα σύνθετα άφλεκτα υλικά EtalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου Los Angeles Chargers, η ενεργειακή εταιρεία ContourGlobal και η Chipita-7Days.

 

TAGS