Διεθνείς αγώνες καρτ: 6ος στο πρωτάθλημα Rotax Κεντρικής Ευρώπης ο Λιβέρης

Διεθνείς αγώνες καρτ: 6ος στο πρωτάθλημα Rotax Κεντρικής Ευρώπης ο Λιβέρης

Ο Διονύσης Λιβέρης έδειξε την ταχύτητά του και παρά τις ατυχίες και την απειρία του, πήρε την 6η θέση στον πολύ ανταγωνιστικό διεθνή θεσμό στην πρώτη του μόλις χρονιά.

Στην πρώτη του μόλις χρονιά συμμετοχής στον θεσμό, ο 15χρονος Διονύσης Λιβέρης ήρθε έκτος στην τελική κατάταξη μεταξύ 44 οδηγών από 14 χώρες, στο πλέον ανταγωνιστικό πρωτάθλημα καρτ Rotax Κεντρικής Ευρώπης. Και μάλιστα στην κορυφαία κατηγορία των διτάχυτων DD2.

Ο Διονύσης κατατάχθηκε μόλις μία θέση πίσω από τον έμπειρο πολυπρωταθλητή Xen De Ruwe από τη Σλοβενία και μπροστά από τον αυστριακό περυσινό πρωταθλητή Ευρώπης και team-mate του στην ομάδα DAEMS, Consti Schoell. H επίδοση του Λιβέρη καλύπτει το στόχο που ο προπονητής του, διεθνής πρωταθλητής καρτ Γιάννης Αντωνιάδης και η ομάδα του, η παγκόσμια πρωταθλήτρια DAEMS, είχαν θέσει για την πρώτη χρονιά του νεαρού πιλότου στην ανώτατη κατηγορία. Κρύβει όμως επιτυχίες και ατυχίες που εδραιώνουν την εικόνα ενός ταλαντούχου νέου οδηγού, ο οποίος του χρόνου θα μπορεί να διεκδικεί σταθερά μια θέση στο βάθρο.

Ο Διονύσης ξεκίνησε τον πρώτο αγώνα στην Ιταλία από την τελευταία θέση λόγω κακής συνεννόησης με την ομάδα στα προκριματικά και κατέληξε 10ος στον τελικό. Ακολούθησε ο αγώνας της Ουγγαρίας όπου ήρθε 2ος γενικής και ανέβηκε στο βάθρο πίσω από τον Τσέχο Jackub Bezel, τον οδηγό που τελικά κατάκτησε το πρωτάθλημα. Στην Τσεχία ξεκίνησε 4ος αλλά μία επαφή με τον De Ruwe τον έστειλε εκτός αγώνα, ενώ στην Πολωνία ξεκίνησε 3ος και γρήγορα οδήγησε τον αγώνα για πέντε γύρους. Αλλά μια επαφή τον έριξε έβδομο. Τέλος, στην Αυστρία, μετά από ένα λάθος απειρίας στα προκριματικά ξεκίνησε 11ος για να καταλήξει 8ος στη στενή και δύσκολη πίστα, με το δεύτερο ταχύτερο γύρο.  Ο Διονύσης ήταν μεταξύ αυτών που σημείωναν τους ταχύτερους γύρους σε κάθε αγώνα και σε κάθε σκέλος των δοκιμαστικών, σε όλη τη σεζόν.

Τον Λιβέρη στηρίζουν στην προσπάθεια του η ΕΛΒΑ-ΧΑΛΚΟΡ με τα σύνθετα υλικά etalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου Los Angeles Chargers, η διεθνής ενεργειακή εταιρεία ContourGlobal και η Chipita-7Days.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube