Δεν φαντάζεσαι γιατί η Nissan αγόρασε αυτή την Porsche 959

Δεν φαντάζεσαι γιατί η Nissan αγόρασε αυτή την Porsche 959

Η απάντηση είναι για να αντιγράψει την προηγμένη τεχνολογικά τετρακίνηση του γερμανικού μοντέλου και να τη χρησιμοποιήσει στα Skyline GT-R.

Η Porsche 959 είναι ίσως το ανώτερο από τα πάμπολλα εμβληματικά μοντέλα που έχει κατασκευάσει η γερμανική εταιρεία στα 75 χρόνια της. Τώρα, ένα σχολαστικά αποκατεστημένο και βελτιωμένο αυτοκίνητο είναι έτοιμο να βγει σε δημοπρασία, δυνητικά σημειώνοντας μία από τις υψηλότερες τιμές που έχουν καταγραφεί ποτέ για 959.

Η συγκεκριμένη Porsche 959 είναι ακόμα πιο ξεχωριστή. Αφενός διότι έχει υποστεί μια ριζική ανακατασκευή, παρά τα λιγότερα από 1.600 km που είχε διανύσει στην πρότερη ζωή της.

Αν τα Skyline GT-R έχουν τετρακίνηση από άλλον πλανήτη, η υπεύθυνη είναι εδώ μπροστά σας. Και μπορείτε να την αγοράσετε!

Το πλαίσιο 022 -και μία από τις μόλις 266 μονάδες της σειράς 959 Komfort που κατασκευάστηκαν ποτέ- ξεχωρίζει και για άλλον ένα λόγο: Αρχικά αγοράστηκε από τη Nissan Motor Company μέσω ενός Βέλγου αντιπροσώπου.

Porsche 959

Κατά την άφιξη στην Ιαπωνία, η αυτοκινητοβιομηχανία διέλυσε το αυτοκίνητο προκειμένου να «κοπιάρουν» τα μυστικά των Γερμανών, με ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη του εξελιγμένου συστήματος τετρακίνησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε Porsche 959 και 918 Spyder στην πίστα των Μεγάρων

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube