Δείτε την επική μάχη Porsche vs Ford στο Le Mans [video]

Δείτε την επική μάχη Porsche vs Ford στο Le Mans [video]

Στην κατηγορία GTE Pro είχαμε μια σπουδαία μάχη ανάμεσα στους οδηγούς της Porsche GT Team και της Ford Chip Ganassi. Δείτε τους να μονομαχούν στο χιλιοστό σαν καρτ μετά από 20 ώρες αγώνα.

Η Porsche κυριάρχησε στο φετινό Le Mans και στις δύο κατηγορίες αυτοκινήτων. Στην GTE Pro με την υποστηριζόμενη από το εργοστάσιο Manthey και δύο 911 RSR βαμμένες σε ρετρό χρώματα. Και στην GTE Am με την ομάδα του ηθοποιού Patrick Demsey.

Αν και στην αρχή του αγώνα οι Porsche 911 RSR έμοιαζαν άπιαστες στην GTE Pro, τη νύχτα αλλά και το πρωί της Κυριακής είχαν να αντιμετωπίσουν σκληρό ανταγωνισμό από τα εργοστασιακά Ford GT της Chip Ganassi. Η «Ροζ Γουρούνα», το αυτοκίνητο #92 πήρε ένα προβάδισμα ενός λεπτού από την πρώτη περίοδο safety car στο πρώτο τέταρτο του αγώνα και δεν κοίταξε ξανά πίσω.

Όπου πίσω, γινόταν σφαγή ανάμεσα στο αυτοκίνητο #91 και στα Ford GT. Μετά από 20 ώρες αγώνα, ο Makowiecki με την 911 και ο Bourdais ενεπλάκησαν σε μια πολύ δυνατή μονομαχία. Το Ford έδειχνε να ότι είχε τα λάστιχά του σε καλύτερη κατάσταση και μπορούσε να βουτάει στις στροφές με περισσότερη φόρα, ενώ η Porsche είχε περισσότερη δύναμη στην ευθεία.

Ο Bourdais βούτηξε δύο φορές και πήρε την πρωτοπορία, τη μία μάλιστα κάνοντας ένα φοβερό πέρασμα από την εξωτερική. Την έχασε αμέσως μετά στην έξοδο. Τα δύο αυτοκίνητα βρέθηκαν να πηγαίνουν πλάι πλάι στις μεγάλες ευθείες. Ο Makowiecki μάλιστα έκανε κάποιες αμφιλεγόμενες αμυντικές κινήσεις, αλλάζοντας πολλές φορές τη γραμμή του και στριμώχνοντας τον Bourdais στα χώματα, κίνηση που εξόργισε τον οδηγό της Ford.

Τελικά η Porsche #91 άντεξε αυτή την επίθεση και όταν τα δύο αυτοκίνητα άλλαξαν οδηγούς η μεταξύ τους διαφορά άνοιξε. Η Porsche #91 και το Ford #68 τερμάτισαν στη 2η και 3η θέση της κατηγορίας GTE Pro.    

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube