Chevrolet: Κόβει Camaro και Corvette στην Ευρώπη

Chevrolet: Κόβει Camaro και Corvette στην Ευρώπη

Το WLTP και η επικείμενη άφιξη της νέας Corvette βγάζουν εκτός μάχης στη Γηραιά Ήπειρο το muscle car και το σπόρτσκαρ της Chevrolet.

Η Chevrolet δεν είχε εξαφανιστεί ολοκληρωτικά από την Ευρώπη, ύστερα από την απόσυρσή της από τη Γηραιά Ήπειρο στο τέλος του 2013, καθώς συνέχιζε να διαθέτει επισήμως τις Camaro και Corvette μέσω επιλεγμένων ντίλερ.

Μάλιστα, σε γενικές γραμμές, η τιμή μιας Camaro ήταν χαμηλότερη τις περισσότερες φορές από αυτήν του ορκισμένου αντιπάλου της, της Ford Mustang. Πάντα μιλώντας για μοντέλο με μοτέρ V8.

Δυστυχώς και αυτή η περιορισμένη διάθεση θα σταματήσει, καθώς η Chevrolet επιβεβαίωσε την πλήρη παύση των λειτουργιών της (προσωρινή;) από το τέλος Αυγούστου. Έτσι μπαίνει τέλος στην εμπορία των Camaro και Corvette C7.

camaro

Η απόσυρση των δύο αυτοκινήτων δεν σχετίζεται με πρόβλημα της αγοράς, αλλά για έναν τελείως διαφορετικό λόγο: Η Corvette και η Camaro δεν θα πληρούν πλέον τα αντιρρυπαντικά πρότυπα από τις 31 Αυγούστου και δεν θα περάσουν από δοκιμή WLTP. Η νέα διαδικασία θα ανάγκαζε τη Chevrolet να πιστοποιήσει εκ νέου τα δύο αυτοκίνητα, αλλά επειδή δεν θα περνούσαν (κι επειδή όπου να ’ναι καταφθάνει η νέα Corvette), σταματούν να εισάγονται.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube