node/35452

Chevrolet: Κόβει Camaro και Corvette στην Ευρώπη

Το WLTP και η επικείμενη άφιξη της νέας Corvette βγάζουν εκτός μάχης στη Γηραιά Ήπειρο το muscle car και το σπόρτσκαρ της Chevrolet.

Η Chevrolet δεν είχε εξαφανιστεί ολοκληρωτικά από την Ευρώπη, ύστερα από την απόσυρσή της από τη Γηραιά Ήπειρο στο τέλος του 2013, καθώς συνέχιζε να διαθέτει επισήμως τις Camaro και Corvette μέσω επιλεγμένων ντίλερ.

Μάλιστα, σε γενικές γραμμές, η τιμή μιας Camaro ήταν χαμηλότερη τις περισσότερες φορές από αυτήν του ορκισμένου αντιπάλου της, της Ford Mustang. Πάντα μιλώντας για μοντέλο με μοτέρ V8.

Δυστυχώς και αυτή η περιορισμένη διάθεση θα σταματήσει, καθώς η Chevrolet επιβεβαίωσε την πλήρη παύση των λειτουργιών της (προσωρινή;) από το τέλος Αυγούστου. Έτσι μπαίνει τέλος στην εμπορία των Camaro και Corvette C7.

camaro

Η απόσυρση των δύο αυτοκινήτων δεν σχετίζεται με πρόβλημα της αγοράς, αλλά για έναν τελείως διαφορετικό λόγο: Η Corvette και η Camaro δεν θα πληρούν πλέον τα αντιρρυπαντικά πρότυπα από τις 31 Αυγούστου και δεν θα περάσουν από δοκιμή WLTP. Η νέα διαδικασία θα ανάγκαζε τη Chevrolet να πιστοποιήσει εκ νέου τα δύο αυτοκίνητα, αλλά επειδή δεν θα περνούσαν (κι επειδή όπου να ’ναι καταφθάνει η νέα Corvette), σταματούν να εισάγονται.

node/38895

Μεθυσμένος οδηγός Corvette πήγαινε με 309 km/h στον αυτοκινητόδρομο

Ο άντρας 31 ετών συνελήφθη για υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Μεθυσμένος οδηγός Corvette πήγαινε με 309 km/h στον αυτοκινητόδρομο

Ακόμα ένα περιστατικό επικίνδυνης συμπεριφοράς στους δρόμους έρχεται από τις ΗΠΑ, όπου η αστυνομία έπιασε μια Chevrolet Corvette C6 του 2008 να έχει ταξιδεύει με 309 km/h στον αυτοκινητόδρομο!

Η αστυνομικός Heather Axtman δήλωσε στο Tiwtter πως το ραντάρ της έπιασε την Corvette στον οδικό άξονα US 2 στην πολιτεία της Washington στις 7.45 το πρωί της Κυριακής. Η ταχύτητα των 309 km/h (192 mph) ήταν τρεις φορές υψηλότερη από το νόμιμο όριο των 97 km/h (60 mph) που ίσχυε στο συγκεκριμένο σημείο.

Πίσω από το τιμόνι της Corvette βρισκόταν ένας άντρας 31 ετών ο οποίος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ! Ευτυχώς οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν στην επόμενη έξοδο προτού θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι πως ο κατηγορούμενος δικαιολογήθηκε λέγοντας πως πήγαινε για πρωινό.

Όσο για το αυτοκίνητό, πιθανολογούμε πως ήταν η Corvette Z06 με V8 7,0 λίτρων απόδοσης 512 PS (τελική ταχύτητα 320 km/h), είτε η ακόμα ταχύτερη Corvette ZR1 με V8 6,2 λίτρων απόδοσης 647 PS (τελική ταχύτητα 330 km/h). Επιπλέον θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε βελτιωμένη Corvette C6.

 

[Πηγή: The Drive]

node/38835

Αυτή η Chevrolet Corvette είναι ιδανική για το χώμα [video]

Το αμερικανικό σπορτσκαρ μεταμορφώθηκε σε πισωκίνητο buggy διατηρώντας τον V8.

Κυριακή, 03 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Αυτή η Chevrolet Corvette είναι ιδανική για το χώμα [video]

Η πιο περίεργη αγγελία που είδαμε τώρα τελευταία στο Bring a Trailer είναι μια Chevrolet C5 Corvette (1997-2004) η οποία έχει μετατραπεί σε ανοιχτό πισωκίνητο buggy με V8!

Το μοντέλο ξεκίνησε τη ζωή του ως μια μεταχειρισμένη Chevrolet Corvette πέμπτης γενιάς από το 1999. Ο νέος ιδιοκτήτης αφαίρεσε όλα τα μέρη του αμαξώματος, κόντυνε τα εμπρός και πίσω υποπλαίσια, πρόσθεσε νέο σωληνωτό πλαίσιο έξω από το σασί και ειδικά καλύμματα από φύλλα αλουμίνιο. Ο εμπρός προφυλακτήρας προέρχεται από το Jeep Wrangler Rubicon, το καζανάκι της εξάτμισης από μια Chevrolet Camarο Ζ/28 ενώ νέα είναι τα εμπρός και πίσω φώτα LED της Hella και η μπάρα LED στην οροφή. 

Chevrolet Corvette

Οι τροχοί 17" φορούν χωμάτινα ελαστικά Firestone Destination MT2 με διαστάσεις 265/70 εμπρός και 285/70 πίσω, ενώ η ανάρτηση έχει παραμείνει ίδια.

Κάτω από το καπό - ή μάλλον κάτω από το λεπτό φύλλο αλουμινίου που έχει πάρει τη θέση του - παραμένει ο γνωστός κινητήρας LS1 V8 5,7 λίτρων (350 PS) της Corvette. Η δύναμη μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Chevrolet Corvette Buggy

Στο εσωτερικό, το ταμπλό και η κεντρική κονσόλα προέρχονται αυτούσια από την Corvette, με τα δερμάτινα καθίσματα να έχουν αποκτήσει νέες υφασμάτινες επενδύσεις. Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης το air condition είναι λειτουργικό, όμως το ηχοσύστημα δεν δουλεύει καθώς έχουν αφαιρεθεί όλα τα ηχεία. Επιπλέον, έχουν απενεργοποιηθεί τα ηλεκτρονικά συστήματα TMPS, ABS και DSC, καθώς δεν θα λειτουργούσαν σωστά με το νέο συνδυασμό τροχών και ελαστικών.

Το buggy με σπορ καταβολές είναι διαθέσιμο προς πώληση μέσω διαδικτυακής δημοπρασίας η οποία θα λήξει σε 4 ημέρες. Μέχρι στιγμής η καλύτερη προσφορά είναι $15.000 δολάρια, όμως δεδομένης της ποιότητας της δουλειάς που έχει γίνει στο αυτοκίνητο, πιστεύουμε πως αυτό το νούμερο θα αυξηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

[Πηγή: Bring a Trailer]