Το βουνό αποφασίζει – Ένα ντοκιμαντέρ 25’ για το Pikes Peak 2018 [video]

Το βουνό αποφασίζει – Ένα ντοκιμαντέρ 25’ για το Pikes Peak 2018 [video]

Ο δημιουργός του Climb Dance, του θρυλικού πλέον video με το ανέβασμα του Ari Vatanen και το Peugeot 405 T16 στο χωμάτινο τότε Pikes Peak, μας παρουσιάζει τον φετινό αγώνα.

Μπορεί το Pikes Peak, ως ασφάλτινη πλέον Ανάβαση, να έχει χάσει κάτι από τη μαγεία της δεκαετίας του ’80, όταν εργοστάσια όπως η Peugeot και η Audi, με αυτοκίνητα εξελιγμένα πέρα από κάθε λογική, πέρα κι από τα εξωφρενικά όρια του Group B, μονομαχούσαν  για το ρεκόρ. Με οδηγούς-θρύλους όπως οι Vatanen και Rorhl να ξακρίζουν χιλιοστά από την άβυσσο στο μπόσικο γαρμπίλι.

Παραμένει ωστόσο ένα συναρπαστικό motorsport event, ένα από τα πιο διάσημα στον κόσμο, το οποίο προσελκύει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων petrolheads σε όλο τον κόσμο. ΟΚ, το… petrol αρχίζει να τίθεται υπό αμφισβήτηση, όταν πλέον το απόλυτο ρεκόρ διαδρομής από φέτος έχει ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο, το ID R της Volkswagen με τον Romain Dumas στο τιμόνι, ο οποίος κέρδισε και τη γενική.

Δείτε ακόμη Όλο το ανέβασμα-ρεκόρ του Romain Dumas με το ηλεκτρικό πρωτότυπο VW I.D. R με in car ήχο [video]

Αν κάτι αδικεί τον αγώνα είναι η τηλεοπτική κάλυψη. Σαφώς υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες στη μετάδοση «στροφή-στροφή» μιας διαδρομής 20 km με υψομετρική διαφορά 1.500 μέτρων, ενώ μια επιπλέον δυσκολία είναι και η διαφορά της ώρας, αλλά και το πλήθος των συμμετοχών. Όπως και να έχει, ειδικά στην Ευρώπη, το γεγονός ότι δεν έχουμε εικόνα και ήχο από το Pikes Peak, το ότι δεν βλέπουμε τους οδηγούς να πιέζουν, να ρισκάρουν, είναι ο λόγος που δεν νιώθουμε «δικό μας» αυτόν τον σπουδαίο αγώνα.

Δείτε ακόμη "Pikes Peak" το αυθεντικό: Παίζουν, Ari Vatanen, Peugeot 405 T16 [video]

Ο Jeremy Hart πρωτοπήγε στο Colorado για το Pikes Peak το 1988. Πρώην παρουσιαστής του WRC και του ράλι Παρίσι-Ντακάρ, ήταν στην ομάδα του Ari Vatanen όταν έκανε το περίφημο ανέβασμα-ρεκόρ με το Peugeot 405 T16. Και δημιούργησε ένα από τα καλύτερα video με τα πιο πολλά views στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το video που έκανε το Pikes Peak διάσημο σε όλο τον πλανήτη, το video που αποθέωσε τον Ari Vatanen. Ήταν μια δουλειά που στιγμάτισε τον Hart από τότε. Για αυτό επέστρεψε στο Βουνό, φέτος, 30 χρόνια μετά. Για να μας μεταφέρει το συναίσθημα, έχοντας πρώτα από όλα να αναμετρηθεί με τον εαυτό του.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube