BMW: Η M2 θα παραμείνει πισωκίνητη

BMW: Η M2 θα παραμείνει πισωκίνητη

Καλά νέα για τους θιασώτες της πίσω κίνησης. Η προσεχής 2 Series Coupé δεν θα πατάει πάνω στην πλατφόρμα της πρόσφατης 1 Series.

Πριν από δύο εβδομάδες, η BMW παρουσίασε τη 2 Series Gran Coupé. Προερχόμενη από τη νέα 1 Series, προφανώς το πρώτο 4πορτο κουπέ της γκάμας της πατάει ομοίως στην προσθιοκίνητη αρχιτεκτονική του στάνταρ μοντέλου. 

Τι άλλο θα κακό τύχαινε στους πισωκίνητους φίλους της BMW; Τα πρόσφατα νέα αρκούν για να τους καθησυχάσουν. Η επόμενη 2 Series Coupé θα παραμείνει πισωκίνητη. Αυτό τουλάχιστον επιβεβαίωσε ο Gernot Stuhl, επικεφαλής προϊόντος της 2 Series, σύμφωνα με τους συναδέλφους μας του Autocar.

Ο Stuhl εξήγησε ότι η 3θυρη κουπέ 2άρα θα ανανεωθεί πάνω σε διαφορετική βάση. Εξήγησε μάλιστα ότι οι πελάτες της 1 Series δεν ενδιαφέρονται για τον τύπο της μετάδοσης, εξ ου και η υιοθέτηση της πλατφόρμας UKL, που ήδη χρησιμοποιείται από το MINI ή την X1, για να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας. Αντίθετα, η πίσω κίνηση ήταν ένα δημοφιλές χαρακτηριστικό των αγοραστών της 2 Series Coupé.

Συνεπώς, η επόμενη γενιά δεν θα ήταν σοφό να το απωλέσει. Τα άλλα καλά νέα είναι ότι ο Gernot Stuhl επιβεβαίωσε την ανανέωση της M2, που προφανώς θα συνεχίσει να επωφελείται από κίνηση στον πίσω άξονα. Ωστόσο, ο Stuhl ανακοίνωσε ότι η 2 Series Gran Coupé δεν θα εντάξει στην γκάμα της μια καθαρόαιμη έκδοση M, αρκούμενη στην M235i, με 4κύλινδρο δίλιτρο μοτέρ τούρμπο με 306 άλογα. Οπότε, όσοι θα ήθελαν περισσότερη ισχύ, θα πρέπει να στραφούν προς την κουπέ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube