Αυτή είναι η Alfa Romeo Spider του Μοχάμεντ Άλι

Αυτή είναι η Alfa Romeo Spider του Μοχάμεντ Άλι

Πωλείται η Alfa Romeo Spider του 1976 που ανήκε στον κορυφαίο ίσως μποξέρ όλων των εποχών, στον θρυλικό Μοχάμεντ Άλι.

Ο Μοχάμεντ Άλι ήταν ο κορυφαίος μποξέρ της εποχής του, εξελίχθηκε σε θρύλο για το άθλημα και το αθλητισμό γενικότερα. Και θεωρείται ίσως ο κορυφαίος όλων των εποχών.

Για τα δεδομένα της εποχής του αλλά και όχι μόνο, τα χρήματα που κέρδιζε από τους αγώνες και τη φήμη του ήταν μυθικά. Θα μπορούσε να έχει όποιο αυτοκίνητο ήθελε. Κάποια στιγμή ήταν μάλιστα και ιδιοκτήτης… αυτοκινητοβιομηχανίας. Ήταν ένα επιχειρηματικό εγχείρημα, στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Ο Kevin Haines, ένας Τεξανός φίλος του Άλι, είχε στη Βραζιλία μια μικρή εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων με το όνομα Puma. Ένα αυτοκίνητο με μηχανικά μέρη Volkswagen (κινητήρα μπόξερ από Beetle) και αμάξωμα από fiberglass. Είχε μάλιστα ανοιχτή και κλειστή έκδοση. Έπεισε τον Άλι να επενδύσει στην εταιρεία του. Ο οποίος μάλιστα ενεπλάκη προσωπικά ως πρεσβευτής της μάρκας και στις πωλήσεις. Φημολογείται ότι προσπαθούσε να κλείσει ένα deal για 440 αυτοκίνητα (1.440 σύμφωνα με άλλες πηγές) με τον Σεΐχη της Σαουδικής Αραβίας Al Fassi.

Muhammad Ali Puma

Όσο σκληρό κι αν είναι το άθλημα, και αντίστοιχα «τραχιά» η εικόνα των μποξέρ, ο Άλι ήταν ένας άνθρωπος με λεπτό γούστο, όπως δείχνει η αυτή η Alfa Romeo Spider του 1976. Είναι δίλιτρη με 5άρι κιβώτιο και την πολύ χαρακτηριστική πινακίδα “ALIBEE2”. Την αγόρασε στο Σικάγο και την κράτησε για λίγο διάστημα πριν τη δωρίσει σε έναν φίλο του. Το αυτοκίνητο σήμερα έχει 128.000 km στο οδόμετρο.

Πηγή Carscoops

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube