Audi-Porsche: Ένα βήμα πριν την είσοδο τους στη Formula 1

Audi-Porsche: Ένα βήμα πριν την είσοδο τους στη Formula 1

Το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου VW είναι έτοιμο να δώσει την έγκριση του ώστε Audi και Porsche να δώσουν το παρών στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τη Formula 1.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο του Business Insider όσο και του Reuters, την επόμενη Πέμπτη 7/4, το διοικητικό συμβούλιο της VW θα δώσει την έγκριση του ώστε Audi και Porsche να πραγματοποιήσουν την επιθυμία τους, συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της Formula 1.

Παρότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει τριγμούς στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία με αποτέλεσμα ουκ ολίγα μέλη του Δ.Σ. του ομίλου να επιθυμούν μια πιο μετριοπαθή στάση στα οικονομικά «ανοίγματα», η πλειονότητα βλέπει θετικά το ενδεχόμενο εμπλοκής των Audi και Porsche στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ του πλανήτη. Σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστηρίζουν τα δυο έγκριτα Μέσα.

VW

Πηγές λοιπόν πολύ κοντά στη λήψη των αποφάσεων, έκαναν λόγο ότι η συμμετοχή των Audi και Porsche στην F1 είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ολόκληρο τον όμιλο να αποδείξει την τεχνολογική του υπεροχή, «καθαρίζοντας» συγχρόνως μια για πάντα το όνομα του από το σκάνδαλο Dieselgate.

Η Formula 1 από το 2026 άλλωστε αλλάζει ριζικά. Οι κινητήρες για παράδειγμα των μονοθεσίων θα χρησιμοποιούν τα νέας γενιάς συνθετικά καύσιμα, τομέας που η VW έχει ποντάρει πολλά, ενώ μη ξεχνάμε πως η χρήση «ηλεκτρικών ενέσεων» στα μονοθέσια θα είναι πιο έντονη απο ποτέ, με τους Γερμανούς να είναι η αυτοκινητοβιομηχανία που έχει ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα έως σήμερα στην ηλεκτρική μεταστροφή της!

f1

Το πλάνο, θέλει την Audi να συμμετέχει στην McLaren με ένα ποσό κοντά στα 500 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως να υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση αγοράς της αγωνιστικής ομάδας από τους Γερμανούς! Άλλωστε και ο chief executive της McLaren Racing, Zak Brown, έχει δηλώσει κατά καιρούς ευθέως ότι η ομάδα δεν πωλείται.

Στον αντίποδα, η Porsche θα δώσει τα χέρια με τη Red Bull προμηθεύοντας τους «ταύρους» με κινητήρες για τα μονοθέσια τους, μια συμφωνία που όπως φημολογείται θα είναι πολυετής. Αλήθεια ή ψέματα, τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στο προσεχές διοικητικό συμβούλιο του ομίλου. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube