Formula 1: Η Audi δίνει €500 εκατ. για τη McLaren, αλλά οι Βρετανοί δεν είναι «ζεστοί» 

Formula 1: Η Audi δίνει €500 εκατ. για τη McLaren, αλλά οι Βρετανοί δεν είναι «ζεστοί» 

Πέρα από την Audi, o όμιλος VW θέλει να μπει στην Formula 1 και με την Porsche που θα δίνει κινητήρες σε Red Bull και Alpha Tauri.

Η Audi είναι έτοιμη να βγάλει από τα ταμεία της περισσότερα από €500 εκατ. για να εξαγοράσει την ομάδα της McLaren και κάπως έτσι να μπει στον μαγικό κόσμο της Formula 1. Την ίδια στιγμή η Porsche βρίσκεται στη διαδικασία να είναι αυτή που θα προμηθεύει κινητήρες στις ομάδες των Red Bull και Alpha Tauri.

Όλα τα παραπάνω κινούνται μέσα στο πλαίσιο της απόφασης του ΔΣ του Ομίλου Volkswagen που επιβεβαίωσε και επίσημα την πρόθεσή του να μπει στην Formula 1 από το 2026, ταυτόχρονα με την εισαγωγή νέων κανονισμών σε ό,τι θα αφορά στους κινητήρες. Ο Όμιλος VW θα έχει δύο διαφορετικού τύπου εμπλοκές με την Audi να συμμετέχει ως κατασκευαστής και την Porsche ως προμηθευτής κινητήρων. 

Αν για κάποιους φαντάζει πρωτόγνωρη η συνεργασία Porsche - Red Bull (και Scuderia Alpha Tauri), πρέπει να πούμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που το VW Group θα συνεργαστεί με τη Red Bull, καθώς μετράει ήδη μια συνεργασία στο WRC με την ομάδα της VW. Ωστόσο, κανείς στην Porsche δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη την επιστροφή της στην F1, χωρίς όμως και να την έχει διαψεύσει. 

Από την πλευρά της Audi, η πρόθεση θα ήταν μάλλον να ξεκινήσει στη Formula 1 ως κατασκευαστής και ο καλύτερος τρόπος παραμένει η απόκτηση μιας υπάρχουσας ομάδας, ει δυνατόν ήδη ανταγωνιστικής. Ο προφανής στόχος είναι η McLaren, η οποία μπορεί να έχει οικονομικές δυσκολίες, αλλά διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και ικανό προσωπικό και γενικά μια θετική δυναμική. Επιπλέον, ο Team Manager της ομάδας δεν είναι άλλος από τον Andreas Seidl, πρώην αφεντικό της Porsche Motorsport όταν η Porsche κατέγραφε νίκες στο LMP1. 

Το ερώτημα είναι αν η McLaren είναι έτοιμη να... υποκύψει σε εξαγορά από την VW. Oι πληροφορίες θέλουν την McLaren να μην βλέπει τόσο ζεστά αυτή τη συνεργασία, ενώ στο κάδρο έχει μπει και η BMW η οποία έχει πει ότι εξελίσσει μαζί με την McLaren κοινή πλατφόρμα για αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων. Mε αυτό ως δεδομένο, η BMW δεν θα ήθελε να δει την Audi να μπλέκεται στα πόδια της. 

Αν λοιπόν αυτή η εξαγορά δεν προχωρήσει, μια άλλη υποψήφια ομάδα με την οποία η Audi θα μπορούσε να μπει στην Formula 1 είναι αυτή της Williams με δεδομένη την ύπαρξη σε αυτήν και του Jost Capito που οδήγησε την VW στην κατάκτηση παγκόσμιων τίτλων στο WRC. 
 
Ωστόσο, όλα αυτά εξακολουθούν να βρίσκονται ακόμη υπό αίρεση, καθώς η τελική απόφαση του Ομίλου VW θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και από τον ακριβή ορισμό των νέων κανονισμών για τους κινητήρες που θα ισχύσει από το 2026. Οπότε ακόμη έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube