Audi e-tron τώρα και σε… πατίνι!

Audi e-tron τώρα και σε… πατίνι!

Μια εναλλακτική λύση για κίνηση μέσα στην πόλη από την Audi.

H μόδα με τα ηλεκτρικά πατίνια ολοένα και επεκτείνεται και αυτό παρά τις όποιες αντιδράσεις σε σχέση με τους κανόνες κυκλοφορίας τους.  Πολλές ευρωπαϊκές πόλεις έχουν ήδη θεσπίσει κανόνες- αυστηρούς σε πολλές περιπτώσεις – και κάποιες άλλες είναι στη διαδικασία να θεσπίσουν, καθώς βλέπουν την εναλλακτική αυτή μορφή μετακίνησης στα αστικά κέντρα να κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Στο πλαίσιο αυτό, η Audi δημιούργησε τη δική της πρόταση που συνδυάζει το πατίνι με το skateboard. Και το όνομα αυτού,  Audi e-tron Scooter για να δημιουργήσει έναν σαφή συνειρμό με το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο.
Το e-tron Scooter ζυγίζει 12 κιλά και μπορεί να μεταφερθεί και με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς «σπάει», ενώ χωρά και στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Audi e-tron στην Ελλάδα

Το ηλεκτρικό πατίνι της Audi έχει μια οθόνη στην οποία φαίνεται ο βαθμός πληρότητας της μπαταρίας και φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω για να είναι ορατό και τη νύχτα.
Το σημείο που πατά ο αναβάτης είναι κατασκευασμένο είτε από ξύλο είτε από κάρμπον και διατίθεται ή σε μαύρο ή σε γκρι χρώμα.

Η αυτονομία του φτάνει τα 20 χιλιόμετρα, αυτονομία ικανή να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης μέσα στην πόλη και η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 20 km/h.
Η καινοτομία του σε σχέση με άλλα του είδους είναι ότι μπορεί να οδηγηθεί και με το ένα χέρι, έτσι ώστε ο αναβάτης να έχει το άλλο ελεύθερο και  με αυτόν τον τρόπο να προειδοποιεί για την πορεία που θέλει να ακολουθήσει σε στροφές.

Η τιμή του όταν θα βγει στην αγορά υπολογίζεται γύρω στα €2.000, ενώ κάποιες πληροφορίες το θέλουν να δίνεται και ως προαιρετικός (ίσως) εξοπλισμός του Audi e-tron. Ετσι, όταν παρκάρεις κάπου το e-tron σου, μπορείς να συνεχίσεις να μετακινείσαι μέσα στην πόλη με τον ίδιο οικολογικό τρόπο μέσα στο αστικό κέντρο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube