node/36214

Audi e-tron τώρα και σε… πατίνι!

Μια εναλλακτική λύση για κίνηση μέσα στην πόλη από την Audi.

H μόδα με τα ηλεκτρικά πατίνια ολοένα και επεκτείνεται και αυτό παρά τις όποιες αντιδράσεις σε σχέση με τους κανόνες κυκλοφορίας τους.  Πολλές ευρωπαϊκές πόλεις έχουν ήδη θεσπίσει κανόνες- αυστηρούς σε πολλές περιπτώσεις – και κάποιες άλλες είναι στη διαδικασία να θεσπίσουν, καθώς βλέπουν την εναλλακτική αυτή μορφή μετακίνησης στα αστικά κέντρα να κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Στο πλαίσιο αυτό, η Audi δημιούργησε τη δική της πρόταση που συνδυάζει το πατίνι με το skateboard. Και το όνομα αυτού,  Audi e-tron Scooter για να δημιουργήσει έναν σαφή συνειρμό με το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο.
Το e-tron Scooter ζυγίζει 12 κιλά και μπορεί να μεταφερθεί και με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς «σπάει», ενώ χωρά και στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Audi e-tron στην Ελλάδα

Το ηλεκτρικό πατίνι της Audi έχει μια οθόνη στην οποία φαίνεται ο βαθμός πληρότητας της μπαταρίας και φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω για να είναι ορατό και τη νύχτα.
Το σημείο που πατά ο αναβάτης είναι κατασκευασμένο είτε από ξύλο είτε από κάρμπον και διατίθεται ή σε μαύρο ή σε γκρι χρώμα.

Η αυτονομία του φτάνει τα 20 χιλιόμετρα, αυτονομία ικανή να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης μέσα στην πόλη και η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 20 km/h.
Η καινοτομία του σε σχέση με άλλα του είδους είναι ότι μπορεί να οδηγηθεί και με το ένα χέρι, έτσι ώστε ο αναβάτης να έχει το άλλο ελεύθερο και  με αυτόν τον τρόπο να προειδοποιεί για την πορεία που θέλει να ακολουθήσει σε στροφές.

Η τιμή του όταν θα βγει στην αγορά υπολογίζεται γύρω στα €2.000, ενώ κάποιες πληροφορίες το θέλουν να δίνεται και ως προαιρετικός (ίσως) εξοπλισμός του Audi e-tron. Ετσι, όταν παρκάρεις κάπου το e-tron σου, μπορείς να συνεχίσεις να μετακινείσαι μέσα στην πόλη με τον ίδιο οικολογικό τρόπο μέσα στο αστικό κέντρο.

node/39969

VW: Δωρεάν φόρτιση για τρία χρόνια στις ΗΠΑ σε όσους αγοράσουν το ID.4

Αύριο η επίσημη αποκάλυψη του πρώτου ηλεκτρικού SUV της VW. 

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

VW: Δωρεάν φόρτιση για τρία χρόνια στις ΗΠΑ σε όσους αγοράσουν το ID.4

Με την επίσημη αποκάλυψη του ηλεκτρικού SUV της VW, του ID.4 να είναι προγραμματισμένη για αύριο, η VW στις ΗΠΑ ξεκίνησε ήδη τις προωθητικές ενέργειες για να μεπι όσο πιο δυναμικά γίνεται στην αγορά. 
Έτσι ανακοίνωσε ότι όσοι αγοράσουν το ID.4 θα μπορούν να έχουν για τρία χρόνια δωρεάν φόρτιση στο δίκτυο ταχυφορτιστών της Electrify America.

Η ιδέα δεν γεννήθηκε από «λευκό χαρτί», καθώς κάτι αντίστοιχο είχε κάνει πριν από χρόνια και η Tesla. 
Το δίκτυο της Electrify America μετρά περίπου 2.000 ταχυφορτιστές, εγκατεστημένους σε 470 επιλεγμένα σημεία ανά τη χώρα, έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 
Στο πλαίσιο μάλιστα της επέκτασης του δικτύου, υπολογίζεται πως ως τον Δεκέμβριο του 2021 ο αριθμός των ταχυφορτιστών παρέχουν τη δυνατότητα φόρτισης έως και 350 kW), θα έχει ανέβει στους 3.000 και πλέον θα καλύπτονται 800 διαφορετικά σημεία.

Η ενέργεια αυτή της VW έρχεται και ως μέρος μιας συμφωνίας της εταιρείας με τις ΗΠΑ για να αντισταθμιστούν οι συνέπειες του dieselgate στην αμερικανική αγορά. Η  Electrify America έχει κάνει συμφωνίες και με άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων για να φορτίζουν τα ηελκτρικά τους μοντέλα. 

node/39968

Volkswagen ID.4: Αύριο η επίσημη πρεμιέρα

Το ηλεκτρικό SUV της Volkswagen με το όνομα ID.4 βρίσκεται προ των πυλών.

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Volkswagen ID.4: Αύριο η επίσημη πρεμιέρα

H πρεμιέρα του Volkswagen ID.4 είναι προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, και η γερμανική φίρμα μας προετοιμάζει με δύο ακόμα teaser που μας δείχνουν τα εμπρός και πίσω φώτα του ηλεκτρικού SUV. Να θυμίσουμε πως η Volkswagen έχει ήδη δημοσιεύσει εικόνα από το εσωτερικό του ID.4 ενώ έχουμε δει και ολόκληρο το αμάξωμα χωρίς καμουφλάζ σε παλιότερη διαρροή εικόνων από την Κίνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Διαρροή: Νέο ηλεκτρικό VW ID.4

Τα εμπρός φώτα θυμίζουν σε σχεδιασμό το συγγενικό ID.3 και ενώνονται με μια λωρίδα LED που διατρέχει τη γρίλια. Ενσωματώνουν την τεχνολογία IQ Light ενώ προαιρετικά διατίθενται και τα IQ LED Matrix με 11 ξεχωριστά στοιχεία LED. 

Πίσω, τα φώτα έχουν τρισδιάστατα γραφικά LED τα οποία ανάβουν και σβήνουν σε σχηματισμούς κατά την εκκίνηση του οχήματος, ενώ και αυτά ενώνονται μεταξύ τους με λωρίδα LED.

VW ID4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ VW: Πρόβλεψη πώλησης 500.000 ID.4 μέχρι το 2025

Παρότι ανήκει στην κατηγορία των SUV, το αεροδυναμικό αμάξωμα του ID.4 του χαρίζει συντελεστή οπισθέλκουσας 0.28 cd συμβάλλοντας στην ηλεκτρική αυτονομία που θα ξεπερνά τα 500 km (WLTP) ανάμεσα σε κάθε φόρτιση. Η πλατφόρμα MEB είναι κοινή με το ID.3 όμως οι διαστάσεις είναι αυξημένες προσφέροντας καλύτερους χώρους για τους επιβάτες.

Η παραγωγή του ID.4 έχει ξεκινήσει ήδη στο εργοστάσιο Zwickau στη Γερμανία, ύστερα από επένδυση 1,2 δισ. ευρώ για να φιλοξενήσει την παραγωγή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Wolfsburg. 

Περισσότερα για το Volkswagen ID.4 θα γνωρίζουμε αύριο μετά από την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου που όπως προστάζουν τα σημεία των καιρών θα γίνει διαδικτυακά.