Μοτοσικλέτες: Η Γαλλία εγκαινιάζει τη νομιμότητα της «διήθησης»

Μοτοσικλέτες: Η Γαλλία εγκαινιάζει τη νομιμότητα της «διήθησης»

H Γαλλία ξεκίνησε την πιλοτική νομιμοποίηση των μοτοσικλετιστών που κινούνται ανάμεσα στις λωρίδες.

Για τέσσερα χρόνια θα παρακολουθείται η συμπεριφορά των μοτοσικλετιστών κατά τη διήθηση και το 2020 θα αποφασίσουν αν θα επιτραπεί σε όλη τη Γαλλία!

Από εχθές, 1η Φεβρουαρίου, η διήθηση των μοτοσικλετών ανάμεσα στα αυτοκίνητα επιτρέπεται σε ορισμένες περιοχές και δρόμους της Γαλλίας υπό πολλές προϋποθέσεις και κανόνες. Ουσιαστικά αυτό που αλλάζει είναι μία προσπάθεια των αρχών να υπάρχει νομικό πλαίσιο για μία συνήθη πρακτική των Γάλλων μοτοσικλετιστών, έτσι ώστε να μπορούν να αποδοθούν ευθύνες σε περίπτωση ατυχήματος. Παράλληλα επιδιώκουν να ελέγξουν το φαινόμενο πριν τα πράγματα γίνουν ανεξέλεγκτα, όπως για παράδειγμα είναι στην Ελλάδα, αλλά και στην Ιταλία.

Στην Ευρώπη, η διήθηση των μοτοσυκλετών στις λωρίδες που κινούνται αυτοκίνητα δεν έχει ενιαία αντιμετώπιση, αλλά ούτε και πρακτική. Αυτό είναι απευθείας συνδεδεμένο με τον τελείως διαφορετικό τρόπο που χρησιμοποιούνται οι μοτοσικλέτες σε κάθε χώρα, τη διαφορετική κουλτούρα κίνησης με μοτοσικλέτα και τη συνολική παιδεία και εκπαίδευση.

Είναι επίσης αλληλένδετο με την πολεοδομική αναρχία, τη ρυμοτομία κι ένα σωρό άλλους λόγους, για τους οποίους οι Γερμανοί, για παράδειγμα, σταματούν πίσω από τα αυτοκίνητα στο φανάρι κι οι Ιταλοί καβαλούν πεζοδρόμια ή μπαίνουν αντίθετα σε μονόδρομους. Γαλλία και Ισπανία είχαν μέχρι στιγμής παρόμοια συμπεριφορά, όπου σε περιπτώσεις πυκνής κίνησης οι μοτοσικλετιστές κινούνταν ανάμεσα στα αυτοκίνητα με μικρή διαφορά ταχύτητας, τη στιγμή που άλλες μοτοσικλέτες περίμεναν υπομονετικά στη σειρά. Δεν υπήρχε ενιαία εικόνα, όπως ας πούμε στην Ελλάδα, που οι μόνες μοτοσικλέτες που βλέπεις να κινούνται πίσω από αυτοκίνητα είναι εκείνες των συνοδών προσωπικής ασφάλειας...

[Πηγή και περισσότερα motomag.gr]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube