Μια πολύ αποτυχημένη σφήνα [video]

Μια πολύ αποτυχημένη σφήνα [video]

Δεν πάμε ποτέ να κάνουμε σφήνα περνώντας μέσα από κενό που μειώνεται…

Το να επιχειρείς ελιγμό με τόσο υψηλή ταχύτητα που να σε δεσμεύει και να μην μπορείς να κάνεις πίσω, είναι συνταγή για καταστροφή.

Πρόκειται για ένα σοβαρό λάθος που το κάνουν οι υπέρ-ενθουσιώδεις και όχι τόσο έμπειροι οδηγοί.

Ο οδηγός της 5άρας BMW (E39) ξεκίνησε πολύ στραβά, προσπερνώντας από την τέρμα δεξιά λωρίδα, με μεγάλη ταχύτητα.

Με μια πρώτη ματιά στο video, θα έλεγε κανείς ότι είχε την προσοχή του αποσπασμένη –π.χ. γράφοντας μήνυμα στο κινητό– με αποτέλεσμα να μη δει εγκαίρως το φορτηγό μπροστά του, να μην προλάβει να φρενάρει και να πέσει πάνω του.

Όμως, όταν πηγαίνεις τόσο γρήγορα και προσπερνάς από δεξιά, ποτέ δεν έχεις την προσοχή σου αποσπασμένη. Ο φίλος μας είναι προφανές ότι πήγαινε για σφήνα ανάμεσα στο φορτηγό και στο μαύρο αυτοκίνητο που βλέπουμε να κινείται στη μεσαία λωρίδα. Πήγαινε δηλαδή να περάσει από ένα κενό που μειωνόταν. Είναι πιθανό, βλέποντας ότι το πράγμα ήταν οριακό, να πάτησε και γκάζι για να προλάβει να χωθεί. Κι αυτό έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

Όταν κατάλαβε ότι τελικά δεν προλάβαινε, πάτησε τέρμα το φρένο αλλά ήταν αργά κι έπεσε πάνω στο φορτηγό. Ευτυχώς που το φορτηγό είχε προφυλακτήρα και η BMW είχε κόψει ταχύτητα, διότι αλλιώς το αποτέλεσμα μπορεί να ήταν τραγικό.

Τώρα (ή μάλλον τότε, διότι το video είναι παλιό) οι ζημιές μπορεί μεν να είναι σοβαρές, όμως πιθανότατα είναι μόνο υλικές. Και πληρώνοντας τα σπασμένα, ο οδηγός της BMW θα έχει μάθει το μάθημά του: Ποτέ μη δεσμεύεσαι να περάσεις από κενό που μειώνεται.

[Πηγή: RoadCams μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube