Mercedes-Benz E-Class και Peugeot 3008 σκοράρουν άριστα στον Euro NCAP [videos]

Mercedes-Benz E-Class και Peugeot 3008 σκοράρουν άριστα στον Euro NCAP [videos]

Η Mercedes-Benz E-Class σεντάν και το νέο crossover Peugeot 3008 αξιολογήθηκαν με τη μάξιμουμ επίδοση των πέντε αστέρων στην πιο πρόσφατη αξιολόγηση του Euro NCAP.

Το γερμανικό executive σεντάν σκοράρισε με 95% για την προστασία των ενηλίκων επιβατών, με τα ανδρείκελα να καταγράφουν «καλή» και «επαρκή» προστασία στα σημεία-κλειδιά του ανθρωπίνου σώματος.

Η πιο χαμηλή αξιολόγηση, χαρακτηρισμού «οριακή» αφορούσε την προστασία του στήθους των επιβατών του πίσω καθίσματος, στη μετωπική σύγκρουση με κάλυψη 100%.

Η τελευταία γενιά της Mercedes-Benz E-Class αποδείχτηκε στην αξιολόγηση του ανεξάρτητου οργανισμού φιλική και για τα επιβαίνοντα παιδιά με σκορ 90%, ενώ η προστασία πεζών έπιασε 77%, με το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου στο καπό και στις κολόνες να σημειώνει αξιολόγηση χαρακτηρισμού «φτωχή». Στον τομέα των βοηθημάτων ασφαλείας το 4θυρο Mercedes-Benz σημείωσε σκορ 62%, χάρη στο στάνταρ αυτόματο σύστημα ενεργοποίησης των φρένων σε κατάσταση ανάγκης.



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-Benz E 220 d

Με την επίσημη παρουσίασή του νωρίτερα εφέτος και αφού το οδηγήσαμε πριν από λίγες ημέρες, το νέο και εντελώς ανασχεδιασμένο Peugeot 3008 2017 σκοράρισε επίσης την ανώτατη αξιολόγηση στα τεστ του Euro NCAP.

Αναλυτικότερα, ο νέο crossover της Peugeot επέδειξε «καλή» και «επαρκή» προστασία για τους ενηλίκους επιβάτες, με μόνο μειονέκτημα το στήθος του οδηγού στην μετωπική σύγκρουση, όπου η επίδοση ήταν «οριακή». 



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τo Peugeot 3008 1.6 THP 165 EAT6

Η προστασία των ενηλίκων επιβατών στο πίσω κάθισμα έπιασε το 86%, ενώ η προστασία παιδιών βαθμολογήθηκε με 85%. Στο τεστ σύγκρουσης με πεζό, το νέο 3008 έπιασε 67%, με προβληματικά σημεία τα χαμηλότερα και πλαϊνά τμήματα του παρμπρίζ. Καθώς το αυτόνομο σύστημα ενεργοποίησης των φρένων σε κατάσταση ανάγκης είναι στάνταρ στο 3008, τα βοηθήματα ασφαλείας έπιασαν στην αξιολόγηση ποσοστό 58%.

[Πηγή Euro NCAP]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube