Καινοτόμο αναλάμπον σύστημα για να αποφεύγονται οι συγκρούσεις σε επικίνδυνους δρόμους

Καινοτόμο αναλάμπον σύστημα για να αποφεύγονται οι συγκρούσεις σε επικίνδυνους δρόμους

Είναι απλό, για σκεφτείτε το: Σε αυτά τα τερματικά στην άκρη του δρόμου, τα φώτα αρχίζουν να αναβοσβήνουν όταν ένα όχημα πλησιάζει από την άλλη κατεύθυνση.

Η ιδανική συνταγή για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων έχει μεταξύ των συστατικών της τη συνεχή πρόληψη, τη σωστή δόση καταστολής ή ακόμα ακόμα και το καλά συντηρημένο δίκτυο. Υπάρχει μια τάση να πιστεύουμε ότι η πολιτεία προτιμά ένα από τα αυτά που δεν αναφέραμε! Όμως, αν κάνετε μια δημοσκόπηση θα δείτε ότι σχεδόν το 100% των ερωτώμενων θα θίξουν την καλύτερη συντήρηση του οδικού δικτύου.

Στον τομέα αυτό, είναι επίσης σημαντικό να τονιστεί η σημασία της σήμανσης και του οδικού εξοπλισμού. Δυστυχώς, υπάρχει επίσης η εντύπωση -που μπορεί να είναι και η αλήθεια- ότι οι δαπάνες προσανατολίζονται περισσότερο για την καταστολή από την πρόληψη. Από την άλλη, η επένδυση στη δεύτερη δεν είναι απαραίτητα δαπανηρή, καθώς υπάρχουν απλές ιδέες για την αποφυγή ατυχημάτων. Και αυτός ο Triple A (για το Avertisseur Automatique Autonome - Αυτόνομη Αυτόματη Προειδοποίηση) είναι τέτοια.

Αυτός ο τερματικός σταθμός λοιπόν σχεδιάστηκε για επικίνδυνες περιοχές, όπου η ορατότητα είναι κακή: Ένας δρόμος της περιφέρειας, στενός με δύο διαδοχικές στροφές, ένας δρόμος με ένα «χάσιμο», μια κλειστή στροφή σε ένα ορεινό πέρασμα...
triple a
Το τερματικό έχει την εμφάνιση του κλασικού λευκού οδοδείκτη, όπως βλέπουμε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά περιλαμβάνει δύο πορτοκαλί φώτα. Αυτά αρχίζουν να αναβοσβήνουν όταν ένα όχημα περνά και μπαίνει μέσα στην εποπτευόμενη ζώνη. Ένας οδηγός που φτάνει στην ίδια ζώνη, αλλά από την άλλη μεριά, ειδοποιείται μέσω ενός άλλου τερματικού σταθμού που θα τον προειδοποιήσει να είναι προσεκτικός, σηκώνοντας το πόδι από το γκάζι και τοποθετώντας το αυτοκίνητο κατά το δυνατόν δεξιά.

triple a

Το σύστημα αυτό δημιουργήθηκε από μια γαλλο-λουξεμβουργιανή εταιρεία, ύστερα από την τραγωδία στο Puisseguin της Gironde, στη νοτιοδυτική Γαλλία: Το 2015 ένα λεωφορείο συγκρούστηκε με ένα φορτηγό σε μια στροφή με σχεδόν μηδενική ορατότητα, προκαλώντας το θάνατο 41 ανθρώπων.

triple a

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube