Και 10ος θάνατος από αερόσακο της Takata!... [video]

Και 10ος θάνατος από αερόσακο της Takata!... [video]

Μια 17χρονη κοπέλα σκοτώθηκε από θραύσματα σε μια κατά τα άλλα όχι σοβαρή σύγκρουση στο Texas των ΗΠΑ.

Η ανάκληση των αερόσακων της Takata εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση οδικής ασφάλειας στην ιστορία των ΗΠΑ.

Οι αερόσακοι που εκρήγνυνται, στέλνοντας θραύσματα στους επιβάτες, πήραν τη 10η ζωή στις ΗΠΑ, όταν ένα 17χρονο κορίτσι, που οδηγούσε ένα Honda Civic του 2002, ενεπλάκη σε ατύχημα στη Fort Bend County του Texas, στις 31 Μαρτίου.

Η κοπέλα χτύπησε από πίσω ένα άλλο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να ανοίξει ο αερόσακος στέλνοντας καυτά θραύσματα στο λαιμό της και σκοτώνοντάς την επί τόπου, όπως δήλωσε ο σερίφης Danny Beckwith, που ανέλαβε την έρευνα της υπόθεσης. Ο Beckwith εξήγησε ότι η σύγκρουση δεν έγινε με μεγάλη ταχύτητα, η κοπέλα φορούσε τη ζώνη της και «όλοι θα έπρεπε να βγουν αλώβητοι από το ατύχημα».

Το Civic είχε αγοραστεί από τη οικογένεια της κοπέλας μεταχειρισμένο, χωρίς να ξέρουν ότι είχε ανακληθεί. Ο εκπρόσωπος της Honda, Jeffrey Smith, δήλωσε ότι η εταιρεία του έχει στείλει πάνω από 11,9 εκατομμύρια επιστολές, 9,9 εκατομμύρια email και έχει κάνει 12,8 εκατομμύρια τηλεφωνικές κλήσεις σε ιδιοκτήτες των εμπλεκόμενων αυτοκινήτων, ενώ παράλληλα έχει κάνει στοχευμένες διαφημίσεις, ανακοινώσεις στα social media και άλλες προσπάθειες.

Παρά τις προσπάθειες όμως της Honda και άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών στις ΗΠΑ, 10 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε ατυχήματα από τους αερόσακους της Takata, 9 με Honda και ένας με Ford. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100.

Συνολικά 24 εκατομμύρια αυτοκίνητα από 14 κατασκευαστές έχουν ανακληθεί στις ΗΠΑ ώστε να αντικατασταθούν 28 εκατομμύρια προβληματικοί μηχανισμοί φουσκώματος.

Τον περασμένο μήνα, η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας Αυτοκινητοδρόμων (NHTSA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έχουν αντικατασταθεί 7,5 εκατομμύρια τέτοιοι μηχανισμοί της Takata, δηλαδή περίπου το ένα τρίτο όσων έχουν ανακληθεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube