To Bloomberg βλέπει χρεοκοπία της Takata

To Bloomberg βλέπει χρεοκοπία της Takata

Εξωπραγματικό το κόστος αντικατάστασης όλων των αερόσακων

Αμφιβολίες εκφράζει ρεπορτάζ του Bloomberg αν η εταιρεία Takata μπορέσει να σηκώσει το κόστος αντικατάστασης περισσοτέρων από 287 εκατομμυρίων ελαττωματικών αερόσακων σε όλο τον κόσμο. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το κόστος αυτό μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 24 δισ. δολάρια. Πρόκειται για ένα κυριολεκτικά αστρονομικό ποσό το οποίο αν η Takata  αναγκαστεί να το επωμιστεί εξ’ ολοκλήρου, το πρακτορείο βλέπει πολύ πιθανό ακόμη και τον κίνδυνο χρεοκοπίας του μεγαλύτερου κατασκευαστη αερόσακων στον κόσμο.

Βέβαια υπάρχει πάντα το σενάριο το κόστος να επιμεριστεί ανάμεσα στην Takata και τις εταιρείες αυτοκινήτων, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί. Ο κίνδυνος η Takata να… σηκώσει τα χέρια ψηλά μετά τις ανακοινώσεις των ανακλήσεων-μαμούθ δεν έχει να κάνει μόνο με αυτήν καθαυτή την εταιρεία αλλά και με όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίας οι οποίες προμηθεύονται από την Takata  αερόσακους.  Πρόκειται επί της ουσίας για μια αλυσιδωτή αντίδραση τα αποτελέσματα της οποίας ουδείς θέλει να ζήσει.

Το Bloomberg αρκείται στο να επισημαίνει τους κινδύνους, χωρίς να έχει πληροφορίες για το τι ακριβώς θα γίνει, την ώρα που η Takata που συνήθιζε να απαντά σε ανάλογα δημοσιεύματα, μέχρι στιγμής δεν τηρεί σιγήν ιχθύος… 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube