Ferrari: Δύο ανακλήσεις για τη LaFerrari στις ΗΠΑ

Ferrari: Δύο ανακλήσεις για τη LaFerrari στις ΗΠΑ

Δεν έχει σημασία η κλάση ή η τιμή: ακόμα και στην συναρμολόγηση των hypercars γίνονται λάθη.

Ο εθνικός οργανισμός οδικής ασφάλειας των ΗΠΑ (NHTSA: National Highway Traffic Safety Administration) και η Ferrari Βορείου Αμερικής ανακοίνωσαν την ανάκληση όλων των LaFerrari που βρίσκονται στη χώρα.

Τα 85 υπεραυτοκίνητα που βρίσκονται επί αμερικανικού εδάφους θα πρέπει να επιστρέψουν στους ντίλερς για να διορθωθούν δύο προβλήματα.

Το πρώτο αφορά τα προσκέφαλα των μεγαλύτερων καθισμάτων με κωδικό L32 της Lear, που είναι στάνταρ για τον συνοδηγό και προαιρετικά για τον οδηγό. Σύμφωνα με τα ευρήματα της NHTSA δεν συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές ασφαλείας αφού «ενδέχεται να μην μπορούν ν’ απορροφήσουν την απαιτούμενη ενέργεια σε περίπτωση ατυχήματος».

Η δεύτερη ανάκληση αφορά το σύστημα ελέγχου της πίεσης των ελαστικών (TPMS: Tire Pressure Monitoring System) το οποίο δίνει λανθασμένο μήνυμα στον οδηγό. Συγκεκριμένα, αντί να τον ειδοποιήσει σε περίπτωση κλαταρίσματος να ακινητοποιήσει το όχημα, όπως απαιτεί η νομοθεσία, είναι προγραμματισμένο να δείχνει πως μπορεί να οδηγεί αρκεί η ταχύτητα να μην ξεπερνά τα 80 km/h (50 mph).

Οι ντίλερ θ’ αντικαταστήσουν άμεσα τα προσκέφαλα και θα επαναπρογραμματίσουν το λογισμικό ώστε το υβριδικό hypercar να πληροί τις προδιαγραφές.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το Maranello αναγκάζεται να επισκευάσει κατασκευαστικό λάθος στη LaFerrari. Η πρώτη ήταν στα μέσα Μαρτίου όταν και ξεκίνησε «καμπάνια ενημέρωσης» για την αντικατάσταση του ρεζερβουάρ. Η ίδια υποστήριξε ότι «δεν πρέπει να εκληφθεί ως επίσημη ανάκληση» διότι δεν απειλούσε την ασφάλεια των επιβατών.

Τα προσκέφαλα και το TPMS εκλαμβάνονται ως ανάκληση ενώ το ρεζερβουάρ όχι. Μάλιστα...

[Πηγές: NHTSA, Ferrari North America]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube