EuroNCAP: Διάκριση για την BMW στον τομέα της ασφάλειας

EuroNCAP: Διάκριση για την BMW στον τομέα της ασφάλειας

Bραβείο για το σύστημα προειδοποίησης ύπαρξης πεζών που συνδυάζεται με ενεργοποίηση του συστήματος πέδησης

Το Pedestrian Warning με City Braking Activation είναι το δεύτερο σύστημα υποστήριξης οδηγού της σειράς BMW ConnectedDrive που κερδίζει τη διάκριση Euro NCAP Advanced.

Το σύστημα ασφάλειας που βασίζεται σε κάμερα και διατίθεται για όλη σχεδόν την τρέχουσα γκάμα του BMW Group, μειώνει τον κίνδυνο σύγκρουσης με πεζό στην κίνηση της πόλης. Το Pedestrian Warning αναλύει την κατάσταση της κυκλοφορίας με βάση τις πληροφορίας που συλλέγει από την κάμερα. Μόλις διαπιστωθεί πιθανή σύγκρουση με πεζό, ο οδηγός λαμβάνει μία οπτικοακουστική προειδοποίηση μέσω του ταμπλό οργάνων, ενώ το σύστημα πέδησης προετοιμάζεται για ταχύτερη αντίδραση.

Η προφόρτιση των φρένων υποστηρίζει το οδηγό παρέχοντας πλήρη επιβράδυνση ώστε να διασφαλίζεται η μικρότερη δυνατή απόσταση φρεναρίσματος, ακόμα και αν το πεντάλ του φρένου δεν είναι πλήρως πατημένο. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το City Braking Activation ενεργοποιεί αυτόνομα πίεση πέδησης, με σκοπό τη μείωση της ταχύτητας σύγκρουσης. Η επέμβαση μπορεί να σταματήσει πλήρως ένα όχημα που ταξιδεύει με χαμηλή ταχύτητα.

Το Pedestrian Warning με City Braking Activation δοκιμάστηκε διεξοδικά από τους ειδικούς ασφάλειας ενός ανεξάρτητου εργαστηρίου δοκιμών του Euro NCAP. Η ειδική διάκριση επιβεβαιώνει ρητά την αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία του συστήματος που διατίθεται για όλη σχεδόν την προϊοντική γκάμα – από την BMW 1 Series μέχρι την BMW 7 Series. Eίναι ενεργό σε ταχύτητες μεταξύ 10 και 60 km/h, επομένως είναι ιδανικό για την αποφυγή ατυχημάτων με πεζούς σε αστικές συνθήκες κυκλοφορίας.

Το βραβείο συμπληρώνει το πρόγραμμα πεντάστερης αξιολόγησης –που αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρώπη– λαμβάνοντας υπόψη καινοτόμα χαρακτηριστικά ασφάλειας που υπερβαίνουν τις απαιτήσεις των δοκιμών Euro NCAP. Ως το τελευταίο μοντέλο στη γκάμα της γερμανικής premium μάρκας, η BMW 2 Series Active Tourer, πρόσφατα κατέκτησε πέντε αστέρια στο Euro NCAP crash test, και τώρα τιμάται με τη διάκριση Euro NCAP Advanced. Στον στάνταρ εξοπλισμό της, η BMW 2 Series Active Tourer, διαθέτει κάμερα τοποθετημένη στο παρμπρίζ στη βάση του μεσαίου καθρέπτη και σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης (Collision Warning) με λειτουργία ενεργοποίησης πέδησης στην πόλη (City Braking Activation).

Οι πελάτες που θα παραγγείλουν το προαιρετικό πακέτο Driving Assistant θα έχουν στη διάθεσή τους το σύστημα Pedestrian Warning με λειτουργία City Braking Activation καθώς και τα συστήματα Lane Departure Warning (Προειδοποίηση Απόκλισης από τη Λωρίδα), High Beam Assistant (Υποβοήθηση Μεγάλης Σκάλας Φώτων) και Speed Limit Info (Πληροφορίες Ορίου Ταχύτητας) με No Passing Info display (ένδειξη Απαγορευτικής Προσπέρασης).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube