Euro NCAP: Νέος τρόπος αξιολόγησης, νέα πεντάστερα μοντέλα

Euro NCAP: Νέος τρόπος αξιολόγησης, νέα πεντάστερα μοντέλα

Από πέντε αστέρια απέσπασαν τα νέα Kia Niro, Renault Scenic, Subaru Levorg και Toyota Hilux, στις εκδόσεις με πλήρη εξοπλισμό ενεργητικής ασφάλειας.

Όπως έχουμε αναφέρει, ο οργανισμός Euro NCAP πλέον δεν αξιολογεί μόνο τη στάνταρ έκδοση κάθε νέου μοντέλου, αλλά και μια που περιλαμβάνει κάποιο πακέτο ενεργητικής ασφάλειας, απαραιτήτως με σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος.

Έτσι για τα μοντέλα που δεν διαθέτουν κάτι τέτοιο στον βασικό εξοπλισμό, προκύπτουν δύο διαφορετικά αποτελέσματα. Το πρώτο αυτοκίνητο που αξιολογήθηκε με αυτό τον τρόπο ήταν το Suzuki Baleno. Τώρα, το ίδιο επαναλαμβάνεται με τα Kia Niro και Toyota Hilux. Οι βασικές εκδόσεις τους δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά, αποσπώντας τέσσερα και τρία αστέρια, αντίστοιχα, όμως εκείνες με το σχετικό σύστημα ενεργητικής ασφάλειας αριστεύουν, με πέντε αστέρια. Το Hilux μάλιστα, πετυχαίνει επίδοση 93% στην προστασία επιβατών. Από την άλλη, τα Renault Scenic και Subaru Levorg διαθέτουν σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος στον βασικό εξοπλισμό τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πέντε αστέρια για Alfa Romeo Giulia, VW Tiguan και SEAT Ateca

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία καθενός από τα παραπάνω μοντέλα στους ξεχωριστούς τομείς αξιολόγησης του Euro NCAP, και πιο κάτω τα video από τις δοκιμές πρόσκρουσης του οργανισμού.

  ΑστέριαΕνήλικεςΠαιδιάΠεζοίΒοηθήματα
Kia Niro με Safety Pack591%80%70%81%
Kia Niro483%80%57%59%
Renault Scenic590%82%67%59%
Subaru Levorg592%83%75%68%
Toyota Hilux με Safety Pack593%82%83%63%
Toyota Hilux385%82%73%25%


[Πηγή: Euro NCAP]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube