Euro NCAP: Tι αλλάζει στις δοκιμές πρόσκρουσης [video]

Euro NCAP: Tι αλλάζει στις δοκιμές πρόσκρουσης [video]

Πώς θα αξιολούνται και θα βαθμολογούνται στο εξής τα αυτοκίνητα

Σημαντικές αλλαγές δρομολογεί ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP στον τρόπο που θα αξιολογεί και θα βαθμολογεί τα επίπεδα ασφαλείας που προσφέρει κάθε αυτοκίνητο.

Στο εξής, όπως ανακοινώθηκε, το κάθε μοντέλο θα περνά δύο φορές τη δοκιμασία πρόσκρουσης. Στη μια το αυτοκίνητο που θα δοκιμάζεται θα είναι αυτό που θα φέρει το βασικό εξοπλισμό και στη δεύτερη θα δοκιμάζεται το αυτοκίνητο που θα φέρει τον πλήρη εξοπλισμό. Αυτό γίνεται για να εξάγονται συμπεράσματα που θα έχουν να κάνουν με το κατά πόσο τα πρόσθετα συστήματα επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα σε σχέση με την ασφάλεια που παρέχει το κάθε μοντέλο. Με τον τρόπο αυτό και ο καταναλωτής θα έχει μια πλήρη ανάλυση του τι μπορεί να προσφέρει το καθένα από τα συστήματα ασφαλείας με τα οποία εξοπλίζεται το αυτοκίνητό του.

Η πρεμιέρα του νέου συστήματος έγινε με το καινούργιο Suzuki Baleno. Το Baleno, στη βασική του έκδοση πήρε βαθμολογία τριών αστέρων, ενώ στη δοκιμή πρόσκρουσης με όλα τα συστήματα με τα οποία προσφέρεται πήρε τέσσερα αστέρια και παραλίγο να φτάσει τα πέντε που είναι η ανώτερη βαθμολογία.

Δείτε το βίντεο με τη δοκιμή πρόσκρουσης του Suzuki Baleno

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube