Η Πυροσβεστική βάζει φωτιά σε αυτοκίνητα με υγραέριο [video]

Η Πυροσβεστική βάζει φωτιά σε αυτοκίνητα με υγραέριο [video]

Η σημασία της τοποθέτησης kit υγραερίου που πληροί τις προδιαγραφές της Ε.Ε. φανερώνεται σε αυτό το πείραμα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τα τελευταία χρόνια τα καταστήματα που τοποθετούν kit υγραερίου σε βενζινοκίνητα αυτοκίνητα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Αλλά είναι πολύ σημαντικό τα συστήματα που τοποθετούν να εναρμονίζονται με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχει ένα κακοσχεδιασμένο σύστημα υγραερίου είχε σκοπό να αποκαλύψει το πείραμα του Πυροσβεστικού Σώματος με την ονομασία Ραμνούς 2014. Στη δοκιμή χρησιμοποιήθηκε ένα Seat Ibiza με kit υγραεριοκίνησης σύμφωνο με τις προδιαγραφές ασφαλείας της Ε.Ε. και ένα Opel Corsa με δεξαμενή υγραερίου που δεν είχε τις απαιτούμενες ασφαλιστικές βαλβίδες. Και στα δύο αυτοκίνητα οι δεξαμενές υγραερίου είχαν χωρητικότητα 40 lt και περιείχαν 32 lt καύσιμο, ενώ υπήρχαν και 4 lt βενζίνης στο εργοστασιακό ρεζερβουάρ του καθενός.

Η φωτιά ξεκίνησε από τον χώρο του κινητήρα. Στην περίπτωση του Seat Ibiza χρειάστηκαν πάνω από 20 λεπτά για να καεί ολοσχερώς το αυτοκίνητο, ενώ το υγραέριο απελευθερωνόταν ελεγχόμενα στην ατμόσφαιρα χωρίς να προκληθεί έκρηξη. Αντίθετα το Opel Corsa σε 18 λεπτά από την έναρξη της πυρκαγιάς η δεξαμενή του υγραερίου ανατινάχτηκε με θεαματικό τρόπο...

Το πείραμα πραγματοποιήθηκε στις αρχές του περασμένου Απριλίου στον χώρο του ανενεργού λατομείου Περράκη, στην περιοχή του Μαραθώνα.

[Πηγή: Crete Plus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube