Ανακαλούνται 800.000 VW Touareg και Porsche Cayenne

Ανακαλούνται 800.000 VW Touareg και Porsche Cayenne

Το VW Group ανακαλεί 800.000 από τα μεγάλα SUV για πιθανό πρόβλημα στην άρθρωση του πεντάλ του φρένου.

H Volkswagen και η Porsche θα ανακαλέσουν παγκοσμίως 800.000 αυτοκίνητα που περιλαμβάνουν τα μοντέλα Touareg και Cayenne, κατασκευής 2011-2016, σύμφωνα με το Reuters.

Λόγω της εμφάνισης της πληροφορίας αργά σήμερα Πέμπτη, δεν καταφέραμε να βρούμε πόσα από τα προς ανάκληση μοντέλα αφορούν ελληνικά αυτοκίνητα.

Η ανάκληση αφορά ένα σύνδεσμο στερέωσης στην άρθρωση του πεντάλ του φρένου που ενδέχεται να λείπει. Αυτό μπορεί να αφήσει τον πείρο του πεντάλ να «παίζει» και το «πεντάλ θα μπορούσε να μην κινείται πλέον επί του ορισμένου τόξου του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η VW. Με την πάροδο του χρόνου, το πρόβλημα θα μπορούσε να προκαλέσει θραύση της άρθρωσης του πεντάλ που με τη σειρά του να καταστήσει αδύνατη την ενεργοποίηση των φρένων.

Η Porsche στην ανακοίνωσή της αναφέρει «αυτό είναι ένα καθαρά προληπτικό μέτρο, καθώς δεν υπάρχουν αναφορές για ατυχήματα ή τραυματισμούς που να προέκυψαν από το αντικείμενο της ανάκλησης». Ομοίως η Volkswagen ανακοίνωσε «ότι υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά που έχουν αναφερθεί, χωρίς κάποια δυσάρεστη κατάληξη».

Ο έλεγχος θα γίνει από τους ντίλερ που θα προχωρήσουν σε επιθεώρηση της άρθρωσης και την αποκατάσταση ή αντικατάστασή της αν αυτό θεωρηθεί απαραίτητο.

Η Porsche αναφέρει ότι ανακάλυψε το πρόβλημα κατά τη διάρκεια εσωτερικών ελέγχων.  

[Πηγή Reuters]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube