Volvo: Δημόσια βιβλιοθήκη για την ασφάλεια [video]

Volvo: Δημόσια βιβλιοθήκη για την ασφάλεια [video]

Ο Σουηδός κατασκευαστής λανσάρισε μια κεντρική ψηφιακή βιβλιοθήκη για να μοιραστεί με όλον τον κόσμο τις πληροφορίες και την εμπειρία του σε όλους του νεωτερισμούς ασφαλείας των τελευταίων 60 ετών.

Η Volvo εγκαινίασε μια κεντρική ψηφιακή βιβλιοθήκη, η οποία συγκεντρώνει λεπτομερώς όλες τις καινοτομίες ασφαλείας που έχει εξελίξει από καταβολής της η εταιρία. Η σουηδική φίρμα ενθαρρύνει τους υπολοίπους κατασκευαστές να αξιοποιήσουν αυτή τη βιβλιοθήκη, συνεχίζοντας τη 60χρονη παράδοση της δημοσιοποίησης και κοινής χρήσης των σχεδίων για τα σημαντικότερα στοιχεία του εξοπλισμού ασφαλείας που διαθέτει.

Τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης συμπίπτουν με την 60ή επέτειο μιας από τις σημαντικότερες τεχνολογίες ασφάλειας του αυτοκινήτου: Τη ζώνη ασφαλείας τριών σημείων. Η Volvo εξέλιξε το σύστημα το 1959 και αντί να το κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και να βάλει στην τσέπη τεράστια ποσά, έθεσε τα σχέδιά της εν δήμω, με στόχο τη βελτίωση της συνολικής οδικής ασφάλειας.

volvo
Anna Claesson και Håkan Gustafson, το Accident Research Team της Volvo.

Τα τελευταία 60 χρόνια, η Volvo δημιούργησε μια γκάμα τεχνολογιών για την ασφάλεια σε συγκρούσεις, πατέντες τις οποίες και άφησε χωρίς κατοχύρωση. Σημαντικά παραδείγματα είναι το σύστημα προστασίας από πλευρικές κρούσεις (SIPS) και τα προσκέφαλα για την πρόληψη αυχενικού τραυματισμού από την απότομη επιτάχυνση του κεφαλιού, τη δεκαετία του ’80 και του ’90 αντίστοιχα. Πιο πρόσφατα, η φίρμα εξέλιξε στηρίγματα καθισμάτων με ανάρτηση, τα οποία όπως ισχυρίζεται μειώνουν τους τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης κατά τη διάρκεια ατυχημάτων με εκτροπή.

EVA

Η τελευταία λοιπόν προσφορά της Volvo στην ασφάλεια της αυτοκίνησης περιλαμβάνει έρευνα 60 ετών, η οποία χρησιμοποιείται επί του παρόντος για την ανάλυση των διαφόρων απαιτήσεων ασφαλείας για τους άνδρες και τις γυναίκες. Για παράδειγμα, η Volvo ισχυρίζεται ότι η διαφορά στην ανατομία και στην αντοχή του αυχένα μεταξύ του μέσου άνδρα και της μέσης γυναίκας, σημαίνει ότι οι δεύτερες είναι πιθανότερο να υποφέρουν από τραυματισμούς στον αυχένα εξαιτίας της απότομης επιτάχυνσης.

Δρ. Lotta Jakobsson
Δρ. Lotta Jakobsson, ανώτερη ειδική τεχνικός στην πρόληψη τραυματισμών


«Έχουμε δεδομένα για δεκάδες χιλιάδες ατυχήματα σε πραγματικές συνθήκες, για να διασφαλίσουμε ότι τα αυτοκίνητά μας είναι εξίσου ασφαλή με ό,τι μπορεί να συμβεί στην πραγματική κυκλοφορία», δήλωσε η δρ. Lotta Jakobsson, καθηγήτρια και ανώτερη τεχνικός στο Volvo Cars Safety Center. «Αυτό σημαίνει ότι τα αυτοκίνητά μας εξελίσσονται με στόχο την προστασία όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φύλου, ύψους, σχήματος ή βάρους, πέραν του "μέσου ατόμου" που αντιπροσωπεύεται από τα ανδρείκελα δοκιμών σύγκρουσης».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube