VLITEX, κουβέρτα πυροπροστασίας για ηλεκτρικά [video]

VLITEX, κουβέρτα πυροπροστασίας για ηλεκτρικά [video]

H εταιρεία Idator, σπεσιαλίστας σε ό,τι έχει να κάνει με προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με το καθαρό νερό και τα λύματα, διευρύνει το πορτφόλιό της και στην Πολιτική Προστασία, αρχής γενομένης με τις κουβέρτες πυροπροστασίας VLITEX.

VLITΕX

Το νέο προϊόν της Idator αυτή τη φορά δεν έχει να κάνει με τις προκλήσεις του νερού. Το νέο αντικείμενο είναι η Πολιτική Προστασία και πιο εξειδικευμένα η πυροπροστασία/πυρόσβεση που αφορά την ηλεκτρική κινητικότητα: Κουβέρτα πυροπροστασίας VLITEX. 

Γι' αυτή τη νέα επιχειρηματική δραστηριότητα, η καινοτόμος ελληνική εταιρεία μας προσκάλεσε για ενημέρωση κι επίδειξη των δυνατοτήτων του καλύμματος πυροπροστασίας VLITEX. Και είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε εκτενώς από τον Γιάννη Παπάρα, business developement manager στο τμήμα της Πολιτικής Προστασίας της Idator. Και από τον Jonas Schwender,επίσης από το τμήμα business developement της γερμανικής Schwender GmbH που εξέλιξε και κατασκευάζει τις VLITEX. 

Η κουβέρτα πυροπροστασίας VLITEX παρέχει ασφαλή πυροπροστασία χάρη στην πλέξη από ειδικό υαλόνημα και την πυκνή επίστρωση σιλικόνης

VLITEX

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σε περίπτωση πυρκαγιάς ή για να προλάβεις ή να περιορίσεις τις επιπτώσεις μιας πυρκαγιάς, αντιμετωπίζονται ως αυτό που είναι. Ηλεκτρική πυρκαγιά.

Οι νέες κουβέρτες πυροπροστασίας VLITEX που εμπορεύεται η Idator είναι πιστοποιημένες για χρήση σε ηλεκτρικά οχήματα που καίγονται: Αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, ποδήλατα...

Η κουβέρτα πυροπροστασίας VLITEX όμως, τοποθετείται πάνω σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ύστερα από ένα τρακάρισμα ως προληπτικό μέτρο για την ανάσχεση πιθανής πυρκαγιάς. Σε περίπτωση πυρκαγιάς, η φωτιά καίει κάτω από το κάλυμμα VLITEX με ελεγχόμενο τρόπο και με την υδρόψυξη να μην είναι απαραίτητη.

VLITEX

Η κουβέρτα VLITEX παρέχει ασφαλή πυροπροστασία χάρη στην πλέξη από ειδικό υαλόνημα και την πυκνή επίστρωση σιλικόνης. Ενδείκνυται δε και για την κατάπνιξη της φωτιάς σε ένα θερμικό ή υβριδικό σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της κουβέρτας πυροπροστασίας VLITEX
- Ειδικά εξελιγμένη για πυρκαγιές ηλεκτρικών αυτοκινήτων
- Το περιβάλλον δεν μολύνεται από νερό ή άλλους πυροσβεστικούς παράγοντες
- Γρήγορος και διαισθητικός χειρισμός
- Εξαιρετικά ανθεκτική στη θερμοκρασία (έως 1.300°C)
- Λειτουργεί ως απορροφητήρας καπνού
- Επαναχρησιμοποιήσιμη πολλές φορές
- Φιλική προς το περιβάλλον
- Δεν χρειάζεται συντήρηση
- Ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες

VLITEX

Πώς λειτουργεί μια κουβέρτα πυροπροστασίας VLITEX
- Η φωτιά πνίγεται αμέσως ύστερα από την τοποθέτηση της κουβέρτας πάνω στο αυτοκίνητο. 
- Καθυστερεί ή/και καταπνίγει (ανάλογα με την κατάσταση) τη διαδικασία πυροδότησης της μπαταρίας.
- Σε περίπτωση πυρκαγιάς της μπαταρίας, αυτή καίγεται ελεγχόμενα κάτω από τη VLITEX, με σημαντικά μειωμένη θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου και την παραγωγή καπνού.
- Χάρη στην ειδική επίστρωση σιλικόνης μειώνεται η εισχώρηση ρύπων, τοξινών και οξυγόνου.
- Αποτρέπει αποτελεσματικά την εξάπλωση της φωτιάς στον γύρω χώρο και στα κοντινά αντικείμενα ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα.
- Μειώνει σημαντικά την δημιουργία καπνού, με θετικό αποτέλεσμα την επαναφορά της όμορης κυκλοφορίας πιο γρήγορα.
- Είναι φιλική προς το περιβάλλον, καθώς δεν το μολύνει με πυροσβεστικό νερό/αφρό.
- Εξοικονομεί πόρους, καθώς μια VLITEX μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές, ανάλογα πάντα με το εκάστοτε θερμικό φορτίο.
- Αυξάνει το εύρος δράσης των πυροσβεστών
- Διαθέτει υψηλή αντοχή στο σκίσιμο χάρη στο ύφασμα από υαλόνημα με επίστρωση σιλικόνης και στις δύο πλευρές: Μέγιστη αντοχή σε εφελκυσμό 2200 N/5 cm.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube