node/38036

Toyota RAV4: Πέρασε το τεστ ταράνδου χάρη σε νέο λογισμικό [video]

Η αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη μέσω του δικτύου της Toyota, το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, το σουηδικό περιοδικό αυτοκινήτου Teknikens Värld είχε υποβάλλει το Toyota RAV4 Hybrid AWD-i σε τεστ ταράνδου με όχι και τόσο θετικά αποτελέσματα, όμως χάρη σε αναβάθμιση του λογισμικού του οχήματος, η προβληματική συμπεριφορά διορθώθηκε και το ιαπωνικό SUV ολοκληρώνει πλέον τη δοκιμασία με απόλυτη επιτυχία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Toyota RAV4: Προβληματίζει σε "σουηδικό" τεστ ταράνδου

Μετά από πρωτοβουλία της Toyota, οι δημοσιογράφοι του Teknikens Värld ταξίδεψαν στη Σεβίλη της Ισπανίας, όπου πραγματοποιήθηκε η νέα δοκιμή του ειδικά διαμορφωμένου οχήματος. Σύμφωνα με τους τεχνικούς, οι αλουμινένιες δομές που έχουν αντικαταστήσει τις πίσω πόρτες δεν αλλάζουν το συνολικό βάρος του οχήματος, ενώ βρίσκονται εκεί για λόγους ασφαλείας, αποτρέπωντας το όχημα από το να αναποδογυρίσει. Επιπλέον, το RAV4  κουβαλά φορτίο αντίστοιχου βάρους με 5 επιβάτες και τις αποσκευές του - όπως ακριβώς γινόταν και στην αρχική δοκιμή των Σουηδών.

Η Toyota αναφέρει ότι η ουσιαστική επέμβαση στο μοντέλο έχει να κάνει με το λογισμικό του συστήματος ευστάθειας. Όπως θα δείτε και στο βίντεο, το αναβαθμισμένο RAV4  ολοκλήρωσε με επιτυχία το τεστ ταράνδου σε ταχύτητες 65 km/h, 68 km/h, 70 km/h και 72 km/h, ενώ με την παλιά ρύθμιση έδειχνε επικίνδυνη συμπεριφορά ήδη από τα 68 km/h.

Η συγκεκριμένη αναβάθμιση του λογισμικού που βελτιώνει τη συμπεριφορά του RAV4  σε ελιγμούς εκτάκτου ανάγκης δεν θα περάσει στην παραγωγή, όμως θα είναι διαθέσιμη μέσω του δικτύου αντιπροσώπων της Toyota στην Ευρώπη, για όλους τους πελάτες που θα το ζητήσουν μέσα στο δεύτερο μισό του 2020.

node/39402

Bridgestone: Νέα τεχνολογία παρακολούθησης της κατάστασης των ελαστικών [video]

Το σύστημα Tyre Damage Monitoring System εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Microsoft με στόχο να ενισχύσει την οδική ασφάλεια.

Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Bridgestone: Νέα τεχνολογία παρακολούθησης της κατάστασης των ελαστικών [video]

Η Bridgestone ανακοίνωσε τη νέα τεχνολογία Tyre Damage Monitoring System σε συνεργασία με την Microsoft, η οποία παρακολουθεί διαρκώς την κατάσταση των ελαστικών καθώς το όχημα κινείται, με στόχο να προειδοποιεί τον οδηγό για πιθανές τεχνικές βλάβες, ενισχύοντας την οδική ασφάλεια.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Μ.Βρετανία, το 30% των τροχαίων ατυχημάτων έχουν να κάνουν με τεχνικές βλάβες. Όπως αναφέρει η Bridgestone, οι βλάβες στα ελαστικά μπορεί να έχουν να κάνουν με απώλεια πίεσης, κόπωση, ανομοιόμορφη φθορά και τραυματισμό της γόμας από λακούβες, κακοτεχνίες ή κοφτερά αντικείμενα που βρίσκονται στο οδόστρωμα.

Τα συστήματα ελέγχου πίεσης ελαστικών που υποχρεωτικά ανήκουν στον εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων από το 2012, δίνουν μια εικόνα για την κατάσταση του ελαστικού, ενώ η σωστή συντήρηση τους αποτρέπει πιθανά προβλήματα. Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τρόπος να αντιληφθεί ο οδηγός τον τραυματισμό του ελαστικού από αντικείμενα καθώς βρίσκεται σε κίνηση - κάτι που έρχεται να λύσει το Tyre Damage Monitoring System.

Το σύστημα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Microsoft Connectet Vehcile Platform (MCVP), λαμβάνοντας δεδομένα από αισθητήρες που ήδη υπάρχουν στα αυτοκίνητα. Μέσω αλγορίθμων, είναι δυνατή η παρακολούθηση της κατάστασης της επιφάνειας του ελαστικού, με τον οδηγό να λαμβάνει προειδοποιητικό μήνυμα αμέσως μετά από μια πιθανή βλάβη. Επιπλέον, το σύστημα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει την τοποθεσία όπου παρατηρήθηκε η βλάβη, δημιουργώντας μια βάση δεδομένων που θα μπορούσε να φανεί πολύ χρήσιμη στις τοπικές αρχές που είναι υπεύθυνες για τη συντήρηση δρόμων, αλλά και για τα υπόλοιπα οχήματα που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο.

Το Tyre Damage Monitoring System είναι ήδη διαθέσιμο για τους στόλους οχημάτων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Microsoft Connectet Vehcile Platform (MCVP), ενώ δεν είναι απίθανο να δούμε κάτι παρόμοιο και στα επιβατικά αυτοκίνητα του μέλλοντος.

[Πηγή: Bridgestone]

node/39392

Volvo: Η μεγαλύτερη ανάκληση στην ιστορία της

Η ανάκληση αφορά 2,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα της Volvo που παρήχθησαν σε περίοδο 13 ετών.

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Volvo: Η μεγαλύτερη ανάκληση στην ιστορία της

Η Volvo ανακοίνωσε ανάκληση 2,2 εκατομμυρίων αυτοκινήτων που παρήχθησαν μεταξύ 2006 και 2019 για να διορθώσει πιθανό πρόβλημα με καλώδιο στις ζώνες ασφαλείας των εμπρός καθισμάτων. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανάκληση στην ιστορία της Volvo, η οποία σήμερα ανήκει στον κινεζικό όμιλο Geely.

Η σουηδική φίρμα θα επικοινωνήσει με τους ιδιοκτήτες των οχημάτων που αφορά η ανάκληση, όπως τα μοντέλα V60, V70 και XC60, ζητώντας τους να επισκεφθούν την τοπική αντιπροσωπεία Volvo όπου θα γίνουν οι απαραίτητες επισκευές χωρίς κόστος.

Εκπρόσωπος της Volvo δήλωσε: «Το θέμα αφορά ένα χαλύβδινο καλώδιο που συνδέεται με τις εμπρός ζώνες ασφαλείας. Το καλώδιο αυτό μπορεί, κάτω από ορισμένες συνθήκες και με συγκεκριμένη συμπεριφορά από την πλευρά του χρήστη, να υποστεί κόπωση με την πάροδο του χρόνου. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στο καλώδιο, με αποτέλεσμα μειωμένη λειτουργία συγκράτησης από τη ζώνη ασφαλείας.»

Σύμφωνα με την Volvo, δεν υπάρχει κάποια αναφορά ατυχήματος ή τραυματισμού σχετικά με τη ζώνη ασφαλείας, με την ανάκληση να είναι προοληπτικού χαρακτήρα.

[Πηγή: Reuters]