Toyota RAV4: Πέρασε το τεστ ταράνδου χάρη σε νέο λογισμικό [video]

Toyota RAV4: Πέρασε το τεστ ταράνδου χάρη σε νέο λογισμικό [video]

Η αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη μέσω του δικτύου της Toyota, το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, το σουηδικό περιοδικό αυτοκινήτου Teknikens Värld είχε υποβάλλει το Toyota RAV4 Hybrid AWD-i σε τεστ ταράνδου με όχι και τόσο θετικά αποτελέσματα, όμως χάρη σε αναβάθμιση του λογισμικού του οχήματος, η προβληματική συμπεριφορά διορθώθηκε και το ιαπωνικό SUV ολοκληρώνει πλέον τη δοκιμασία με απόλυτη επιτυχία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Toyota RAV4: Προβληματίζει σε "σουηδικό" τεστ ταράνδου

Μετά από πρωτοβουλία της Toyota, οι δημοσιογράφοι του Teknikens Värld ταξίδεψαν στη Σεβίλη της Ισπανίας, όπου πραγματοποιήθηκε η νέα δοκιμή του ειδικά διαμορφωμένου οχήματος. Σύμφωνα με τους τεχνικούς, οι αλουμινένιες δομές που έχουν αντικαταστήσει τις πίσω πόρτες δεν αλλάζουν το συνολικό βάρος του οχήματος, ενώ βρίσκονται εκεί για λόγους ασφαλείας, αποτρέπωντας το όχημα από το να αναποδογυρίσει. Επιπλέον, το RAV4  κουβαλά φορτίο αντίστοιχου βάρους με 5 επιβάτες και τις αποσκευές του - όπως ακριβώς γινόταν και στην αρχική δοκιμή των Σουηδών.

Η Toyota αναφέρει ότι η ουσιαστική επέμβαση στο μοντέλο έχει να κάνει με το λογισμικό του συστήματος ευστάθειας. Όπως θα δείτε και στο βίντεο, το αναβαθμισμένο RAV4  ολοκλήρωσε με επιτυχία το τεστ ταράνδου σε ταχύτητες 65 km/h, 68 km/h, 70 km/h και 72 km/h, ενώ με την παλιά ρύθμιση έδειχνε επικίνδυνη συμπεριφορά ήδη από τα 68 km/h.

Η συγκεκριμένη αναβάθμιση του λογισμικού που βελτιώνει τη συμπεριφορά του RAV4  σε ελιγμούς εκτάκτου ανάγκης δεν θα περάσει στην παραγωγή, όμως θα είναι διαθέσιμη μέσω του δικτύου αντιπροσώπων της Toyota στην Ευρώπη, για όλους τους πελάτες που θα το ζητήσουν μέσα στο δεύτερο μισό του 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube