node/36533

Toyota RAV4: Προβληματίζει σε "σουηδικό" τεστ ταράνδου

Η Toyota απαντά πως το SUV της πληροί όλες τις παγκόσμιες προδιαγραφές ασφαλείας.

Το σουηδικό περιοδικό αυτοκινήτου Teknikens Värld, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο το νέο Toyota RAV4 Hybrid AWD-i προβληματίζει έντονα με τη συμπεριφορά του στο τεστ αποφυγής ταράνδου. Οι συντάκτες του περιοδικού προτείνουν στο κοινό να μην αγοράσει το ιαπωνικό SUV μέχρι η Toyota να διορθώσει το ζήτημα, ενώ η ιαπωνική εταιρεία απαντά πως το RAV4 έχει περάσει επιτυχώς όλα τα σχετικά τεστ κατά τη διάρκεια της εξέλιξής του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Test drive: Toyota RAV4 Hybrid AWD-i

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, το SUV γλιστράει έντονα παρόλο που η ταχύτητα εισόδου στον ελιγμό ήταν 68 km/h, λόγω της καθυστερημένης επέμβασης του ESP. Αυτό δεν ήταν το πρώτο RAV4 που δοκιμάζει το Teknikens Värld σε τεστ ταράνδου καθώς είχε επαναλάβει τη διαδικασία με ένα άλλο RAV4 ίδιων προδιαγραφών με τα ίδια άσχημα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, διαφορετικοί οδηγοί επανέλαβαν τη δοκιμή αρκετές φορές με τα ίδια αποτελέσματα. Όπως όλα τα αυτοκίνητα που υποβάλλονται στο συγκεκριμένο τεστ, το RAV4 ήταν φορτωμένο με το προβλεπόμενο από την Toyota βάρος, ενώ η πίεση των ελαστικών ρυθμίστηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εταιρείας.

Toyota RAV4

Η Toyota Σουηδίας απάντησε στους ισχυρισμούς του περιοδικού μέσω του Erik Gustafsson, υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων, ο οποίος δήλωσε: 

«Στην Toyota, η ασφάλεια των πελατών μας είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα μας, και για να την εξασφαλίσουμε εφαρμόζουμε αυστηρές δοκιμές ασφαλείας κατά τη διάρκεια της εξέλιξης όλων των προϊόντων μας. Οι εσωτερικές δοκιμές μας πληρούν τις παγκόσμιες προδιαγραφές για αποφυγή εμποδίων, ενώ από το 2016 έχουμε αναβαθμίσει τις πρακτικές μας ώστε να ικανοποιούν και τις δοκιμές του Teknikens Värld. Κατά τη διάρκεια της εξέλιξής του, το RAV4 πέρασε με επιτυχία όλες τις δοκιμές, συμπεριλαμβανομένου του ISO 3888-2 και του τεστ ταράνδου Teknikens Värld. Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους πελάτες της Toyota ότι μπορούν να νιώθουν σιγουριά για την ασφάλεια των οχημάτων τους.»

Πάντως εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι και σε αντίστοιχη δοκιμή της σελίδας km77.com που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, το RAV4 είχε επιδείξει επίσης προβληματική συμπεριφορά.

 

 

Πηγή: Teknikens Värld

node/39969

VW: Δωρεάν φόρτιση για τρία χρόνια στις ΗΠΑ σε όσους αγοράσουν το ID.4

Αύριο η επίσημη αποκάλυψη του πρώτου ηλεκτρικού SUV της VW. 

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

VW: Δωρεάν φόρτιση για τρία χρόνια στις ΗΠΑ σε όσους αγοράσουν το ID.4

Με την επίσημη αποκάλυψη του ηλεκτρικού SUV της VW, του ID.4 να είναι προγραμματισμένη για αύριο, η VW στις ΗΠΑ ξεκίνησε ήδη τις προωθητικές ενέργειες για να μεπι όσο πιο δυναμικά γίνεται στην αγορά. 
Έτσι ανακοίνωσε ότι όσοι αγοράσουν το ID.4 θα μπορούν να έχουν για τρία χρόνια δωρεάν φόρτιση στο δίκτυο ταχυφορτιστών της Electrify America.

Η ιδέα δεν γεννήθηκε από «λευκό χαρτί», καθώς κάτι αντίστοιχο είχε κάνει πριν από χρόνια και η Tesla. 
Το δίκτυο της Electrify America μετρά περίπου 2.000 ταχυφορτιστές, εγκατεστημένους σε 470 επιλεγμένα σημεία ανά τη χώρα, έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 
Στο πλαίσιο μάλιστα της επέκτασης του δικτύου, υπολογίζεται πως ως τον Δεκέμβριο του 2021 ο αριθμός των ταχυφορτιστών παρέχουν τη δυνατότητα φόρτισης έως και 350 kW), θα έχει ανέβει στους 3.000 και πλέον θα καλύπτονται 800 διαφορετικά σημεία.

Η ενέργεια αυτή της VW έρχεται και ως μέρος μιας συμφωνίας της εταιρείας με τις ΗΠΑ για να αντισταθμιστούν οι συνέπειες του dieselgate στην αμερικανική αγορά. Η  Electrify America έχει κάνει συμφωνίες και με άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων για να φορτίζουν τα ηελκτρικά τους μοντέλα. 

node/39967

Εσείς τι χρώμα θα αγοράζατε το αυτοκίνητό σας; [video]

Γιατί το λευκό και το μαύρο συγκεντρώνουν πάνω από το 50% των προτιμήσεων του κοινού.

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Εσείς τι χρώμα θα αγοράζατε το αυτοκίνητό σας; [video]

Τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι λευκά, μαύρα ή γκρι, αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό; Το CNBC εξέτασε ποια είναι τα χρώματα που προτιμούν οι καταναλωτές και με βάση τα δεδομένα της BASF, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για το 2019 το λευκό ήταν καθαρά ο νικητής με 39%, ακολουθούμενο από το μαύρο (16%), το γκρι (13%) και το ασήμι (10%).

Γιατί λοιπόν οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν αυτά τα χρώματα; Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που παίζουν ρόλο, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι το λευκό, το μαύρο, το γκρι και το ασήμι «ταιριάζουν με τα πάντα», αλλά κυρίως ότι είναι διαθέσιμα σχεδόν σε κάθε όχημα και μοντέλο. 

Ένας άλλος παράγοντας είναι ότι τα τέσσερα αυτά χρώματα θεωρούνται «κλασικά» και ως εκ τούτου κρατούν υψηλές τιμές μεταπώλησης σε σχέση με κάποια άλλα που θεωρούνται πιο εκκεντρικά.

Ένας άλλος λόγος που αποκαλύπτει η έρευνα, είναι πως σε πολλές ανά τον κόσμο αγορές οι πελάτες τείνουν να αγοράζουν τα οχήματά τους από τις παρτίδες που οι αντιπροσωπείες έχουν ως ετοιμοπαράδοτα, ενώ αν επιλέξουν κάποιο ειδικό χρώμα ή συνδυασμό χρωμάτων θα πρέπει να περιμένουν καιρό. 

Ωστόσο σε κάποιες κατηγορίες οχημάτων ο παραπάνω κανόνας δεν φαίνεται να ισχύει. Για παράδειγμα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φαίνεται να υπερισχύει το μπλε χρώμα. Η αιτία πρέπει να αναζητηθεί στο γεγονός ότι αυτό ήταν το χρώμα που επέλεξαν οι περισσότερες εταιρείες για να λανσάρουν τα EV και έτσι το μπλε έγραψε πιο έντονα στο υποσυνείδητο του καταναλωτή. 

Το άσπρο και το ασημί επίσης είναι χρώματα που προτιμούν οι καταναλωτές της μεσαίας κατηγορίας οχημάτων, σε αντίθεση με το μαύρο ή το γκρι σκούρο που το προτιμούν όσοι ανεβαίνουν κατηγορία, μια που ειδικά το πρώτο θεωρείται ότι δίνει ένα επιπλέον κύρος στο αυτοκίνητο και κατ' επέκταση στον ιδιοκτήτη του. Ίσως και αυτός να είναι ο λόγος που Mercedes-Benz S-Class για παράδειγμα προσφέρει μια επιλογή μέσα από πολλαπλές αποχρώσεις του μαύρου.

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το iSeeCars, που εξέτασε 9,4 εκατομμύρια οχήματα στις ΗΠΑ πέρυσι, από το 2014 μέχρι και το 2018, το λευκό προηγείται στις επιλογές με 23,9%, ακολουθούμενο από το μαύρο με 23,2%.

Στην τρίτη θέση συναντάμε το γκρι με 15,5%, ακολουθούμενο από ασήμι, κόκκινο και μπλε, με 14,5%, 10,3% και 9,0% αντίστοιχα. 

Τα περίεργα και χτυπητά χρώματα όπως το πορτοκαλί μπορεί να είναι δημοφιλές μεταξύ εκείνων που αγοράζουν σπορ μοντέλα ή σούπερκαρ, αλλά αντιπροσωπεύει μόνο 0,4%, ενώ ένα άλλο 0,3% σε χρυσό, με το κίτρινο να βρίσκεται μόλις στο 0,2%.