Toyota RAV4: Προβληματίζει σε "σουηδικό" τεστ ταράνδου

Toyota RAV4: Προβληματίζει σε "σουηδικό" τεστ ταράνδου

Η Toyota απαντά πως το SUV της πληροί όλες τις παγκόσμιες προδιαγραφές ασφαλείας.

Το σουηδικό περιοδικό αυτοκινήτου Teknikens Värld, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο το νέο Toyota RAV4 Hybrid AWD-i προβληματίζει έντονα με τη συμπεριφορά του στο τεστ αποφυγής ταράνδου. Οι συντάκτες του περιοδικού προτείνουν στο κοινό να μην αγοράσει το ιαπωνικό SUV μέχρι η Toyota να διορθώσει το ζήτημα, ενώ η ιαπωνική εταιρεία απαντά πως το RAV4 έχει περάσει επιτυχώς όλα τα σχετικά τεστ κατά τη διάρκεια της εξέλιξής του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Test drive: Toyota RAV4 Hybrid AWD-i

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, το SUV γλιστράει έντονα παρόλο που η ταχύτητα εισόδου στον ελιγμό ήταν 68 km/h, λόγω της καθυστερημένης επέμβασης του ESP. Αυτό δεν ήταν το πρώτο RAV4 που δοκιμάζει το Teknikens Värld σε τεστ ταράνδου καθώς είχε επαναλάβει τη διαδικασία με ένα άλλο RAV4 ίδιων προδιαγραφών με τα ίδια άσχημα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, διαφορετικοί οδηγοί επανέλαβαν τη δοκιμή αρκετές φορές με τα ίδια αποτελέσματα. Όπως όλα τα αυτοκίνητα που υποβάλλονται στο συγκεκριμένο τεστ, το RAV4 ήταν φορτωμένο με το προβλεπόμενο από την Toyota βάρος, ενώ η πίεση των ελαστικών ρυθμίστηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εταιρείας.

Toyota RAV4

Η Toyota Σουηδίας απάντησε στους ισχυρισμούς του περιοδικού μέσω του Erik Gustafsson, υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων, ο οποίος δήλωσε: 

«Στην Toyota, η ασφάλεια των πελατών μας είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα μας, και για να την εξασφαλίσουμε εφαρμόζουμε αυστηρές δοκιμές ασφαλείας κατά τη διάρκεια της εξέλιξης όλων των προϊόντων μας. Οι εσωτερικές δοκιμές μας πληρούν τις παγκόσμιες προδιαγραφές για αποφυγή εμποδίων, ενώ από το 2016 έχουμε αναβαθμίσει τις πρακτικές μας ώστε να ικανοποιούν και τις δοκιμές του Teknikens Värld. Κατά τη διάρκεια της εξέλιξής του, το RAV4 πέρασε με επιτυχία όλες τις δοκιμές, συμπεριλαμβανομένου του ISO 3888-2 και του τεστ ταράνδου Teknikens Värld. Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους πελάτες της Toyota ότι μπορούν να νιώθουν σιγουριά για την ασφάλεια των οχημάτων τους.»

Πάντως εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι και σε αντίστοιχη δοκιμή της σελίδας km77.com που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, το RAV4 είχε επιδείξει επίσης προβληματική συμπεριφορά.

 

 

Πηγή: Teknikens Värld

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube