Τα πάντα για τη σωστή επιλογή παιδικού καθίσματος [video]

Τα πάντα για τη σωστή επιλογή παιδικού καθίσματος [video]

Γιατί είναι σημαντική η επιλογή του κατάλληλου παιδικού καθίσματος; Τι σημαίνει αυτό από άποψης ασφάλειας και πόσο εύκολη μπορεί να κάνει τη ζωή του γονιού; Εδώ θα βρείτε όλες τις απαντήσεις.

Ένα παιδικό κάθισμα αποτελεί βασικό εξοπλισμό για κάθε νέα οικογένεια. Είτε μιλάμε για βρέφη, είτε για παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού, θα πρέπει πάντοτε να μετακινούνται σε ειδικά καθισματάκια. Είναι λάθος να σκεφτεί κανείς πως μπορεί να τα κρατάει στην αγκαλιά του ή απλά να τα δέσει με τις ζώνες ασφαλείας του αυτοκινήτου. 

Το γιατί έχει να κάνει με θέματα ασφαλείας και μπορείτε να το ανακαλύψετε στο video που ετοιμάσαμε σε συνεργασία με την ERGO Ασφαλιστική και την Kidscom που μας παραχώρησε μέσα από την πλούσια γκάμα της, τα απαραίτητα παιδικά καθίσματα.

παιδικά καθίσματα

Παράλληλα, θα μάθετε όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε γύρω από τις μετακινήσεις των παιδιών με αυτοκίνητο, καθώς και τις σύγχρονες τάσεις των παιδικών καθισμάτων. Τις κατηγορίες που υπάρχουν, τις προδιαγραφές αλλά και τις ευκολίες που προσφέρουν. 

Στο τέλος της μέρας η επιλογή του κατάλληλου παιδικού καθίσματος απαιτεί λίγο χρόνο και αναζήτηση από τον κάθε γονέα. Μην αρκείστε να επιλέγετε με βάση το χρώμα ή την επωνυμία, καθώς επίσης μην στρέφεστε στη χρήση μεταχειρισμένων καθισμάτων από φίλους και συγγενείς.

Τα καθίσματα λειτουργούν με μία λογική παραπλήσια των κρανών μοτοσικλέτας. Οι αλλοιώσεις που επιφέρει ο χρόνος στα υλικά τους επηρεάζουν την προσφερόμενη ασφάλεια. Εάν λοιπόν ένα κάθισμα έχει ξεπεράσει τα έξι χρόνια ζωής, ή έχει προηγουμένως εμπλακεί σε ατύχημα, καλύτερα να μην το εμπιστευτείτε. Για όλα τα υπόλοιπα, πατήστε το play.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube